Botosani: Memorialul Ipoteşti, administrat în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Memorialul Ipoteşti,  administrat în familie
Botosani: Memorialul Ipoteşti, administrat în familie

De profesie impiegat de mişcare, fratele directorului de la Memorialul Ipoteşti lucrează în cadrul instituţiei, la conservarea obiectelor de artă. 

De la grădinar până la directorul  instituţiei de cultură, angajaţii sunt rude de gradul I şi al II-lea, sau prin alianţă.
Valentin Coşereanu a fost, iniţial, muzeograf la Casa memorială „Mihai Eminescu“ din Ipoteşti. Din 1993, Valentin Coşereanu este director al Centrului de Studii de la Ipoteşti. În paralel, îşi desfăşoară activitatea de cercetare a operei eminesciene.


Directorul Memorialul ui Ipoteşti a fost căsătorit legal de patru ori, iar trei dintre soţiile sale au colaborat cu Centrul de Studii „Mihai Eminescu“, prin încheierea de contracte civile. De exemplu, cea de-a treia soţie a directorului a primit 175.000 de lei pentru expertizarea a 1.770 de piese de cultură. „Şi cumnaţii au lucrat aici. Marius Codarcia a asigurat timp de cinci ani deratizarea încăperilor, ignifugarea şi deratizarea pentru sume fabuloase“, a declarat Marius Ştefanachi, restaurator Memorialul Ipoteşti. 

De la CFR, la conservarea obiectelor de artă


Fost impiegat de mişcare la CFR, fratele directorului Memorialului Ipoteşti este conservator de obiecte de artă. Constantin Coşereanu deţine această funcţie de cinci ani. „A fost disponibilizat de la CFR şi l-a trimis să facă trei ani studii de conservare a obiectelor de patrimoniu. A fost angajat legal“, a declarat Valentin Coşereanu.


Silvia Muşat este de peste15 ani contabilul şef al Memorialului Ipoteşti. Soţul contabilei este de doi ani juristul instituţiei, iar fina lor, Ana Maria Ştefan, a fost angajată pe post de economist. Deciziile şi actele importante ale instituţiei sunt semnate de cei trei din familia Muşat.

Nunţi şi angajări în familie la Ipoteşti


Muzeograful instituţiei este fiica fostei secretare, iar tâmplarul şi-a adus fiul ca şofer. Bibliotecara şi soţul ei se înscriu de asemenea pe lista nepotismelor instituţiei. O parte dintre nunţile dintre angajaţi au fost oficiate la Centrul de Studii „Mihai Eminescu“.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite