Botoşani: ,,Membrii familiei ştiu sigur de soarta fetiţei dispărute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: ,,Membrii familiei ştiu sigur de soarta fetiţei dispărute“
Botoşani: ,,Membrii familiei ştiu sigur de soarta fetiţei dispărute“

Declaraţia a fost făcută de Aurel Simion, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

Anchetatorii cred că sunt şanse mici ca Denisa să mai fie în viaţă. Alina Suru, mama fetiţei, a scăpat de detectorul de minciuni, fiind însărcinată.

Şansele ca Denisa Suru, feţiţa de doi ani dispărută din localitatea Cordăreni, să mai fie găsită teafără sunt minime, cred surse din rândul anchetatorilor. Mai mult, aceştia susţin că membri ai familiei sau apropiaţi ai Alinei Suru, mama fetei, ştiu exact ce s-a întâmplat cu copila dispărută în urmă cu o săptămână.

„Membrii familiei ştiu sigur de soarta fetiţei“, a declarat Aurel Simion, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Alina Suru şi sora sa, Cristina, au fost duse ieri la Bacău pentru a fi testate cu detectorul de minciuni. Prima a scăpat însă de acest examen pentru că este însărcinată în luna a cincea, iar legea interzice testarea în acest caz.

Dată în urmărire internaţională

Cercetările făcute în ultimele zile au mai arătat că Denisa nu a părăsit localitatea în tot acest timp şi că ar putea fi îngropată undeva în apropierea casei părinteşti. De altfel, conducerea Poliţiei Botoşani a cerut chiar de la Inspectoratul General al Poliţiei un câine de urmă, specializat în depistarea cadavrelor.

„Ne-am gândit să aducem câini pentru identificat cadavre şi o să-i folosim în zonă pentru că luăm în calcul şi varianta unui omor, iar dacă e îngropată pe undeva, deja ar trebui să intre în putrefacţie. E suficient şi-un singur câine“, a spus Viorel Şerbănoiu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.Procurorii au confirmat şi faptul că, în acest caz, s-a deschis un dosar la Dorohoi pentru privare de libertate cu autor necunoscut.

„Dacă fetiţa nu mai este în viaţă, vor fi preluate cercetările de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani“, a precizat procurorul Aurel Simion. Poliţiştii din toată ţara sunt în alertă maximă. „Fata a fost dată în urmărire naţională vineri noapte, şi internaţională marţi. Poza ei a fost trimisă la toate inspectoratele din ţară şi la instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor“, a declarat subcomisarul Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani. Poza copilei a ajuns şi la punctele de trecere a frontierei.

„Colegii noştri vor reţine orice persoană care apare împreună cu fata şi încearcă să treacă graniţa“, a precizat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Un nou lot de suspecţi, la poligraf

Potrivit anchetatorilor, Alina Suru (19 ani) a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane din sat şi s-ar putea ca toţi să fie testaţi cu detectorul de minciuni. Printre aceştia, se numără şi Romică Câşlaru (32 de ani), concubinul fetei. ,,Avem un lot de suspecţi care vor fi testaţi cu aparatul poligraf în funcţie de concluziile rezultatelor de la testele de ieri“, a declarat comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite