Medicii tineri de la „Mavromati“, sătui de chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Spitalului Judeţean ar putea fi umbrită în curând de un bloc cu zece etaje
Clădirea Spitalului Judeţean ar putea fi umbrită în curând de un bloc cu zece etaje

Zeci de cadre medicale ameninţă că pleacă de la spital dacă nu primesc locuinţă de serviciu. Ca să nu piardă specialiştii, conducerea spitalului a anunţat că vrea să construiască un bloc de locuinţe în curtea unităţii. 

Aproape 60 de cadre medicale angajate la Spitalul Judeţean Botoşani locuiesc în chirie. Majoritatea sunt medici tineri veniţi din alte judeţe şi nu-şi permit cumpărarea unei case, motiv pentru care dau toţi banii ca să aibă un acoperiş deasupra capului.

Sătui să-şi cheltuie salariile pe chirii, medicii ameninţă că se vor întoarce în localităţile de domiciliu dacă nu vor primi sprijin din partea conducerii unităţii medicale. „De trei ani sunt la Spitalul Judeţean «Mavromati» şi de atunci am schimbat cinci gazde. Plătesc lunar 200 de euro, plus întreţinerea şi celelalte cheltuieli. Am ajuns să muncesc o lună întreagă doar ca să locuiesc la Botoşani“, a declarat doctorul Iulian Croitoru, medic internist.

Conducerea Spitalului Judeţean a primit până acum 56 de cereri de acordare a unei locuinţe din partea medicilor, dar nu le poate soluţiona în lipsa unor locuinţe de serviciu. O soluţie ar fi construirea unui bloc de apartamente pe terenul de 1.500 de metri pătraţi din spatele spitalului, care a fost retrocedat foştilor proprietari şi a fost cumpărat de patronul unei firme de construcţii din oraş.

Bloc de zece etaje

„Un bloc cu 56 de apartamente ar fi benefic pentru angajaţi şi ar fi o afacere foarte bună pentru dezvoltator, mai ales că Ministerul Sănătăţii a lansat propunerea construirii unor locuinţe pentru cadrele medicale“, a declarat doctorul Cornel Enache, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati“.

Ideea este agreată şi de constructor, care a solicitat un certificat de urbanism pentru ridicarea unui bloc turn de 10 etaje în curtea din spatele spitalului, unde se află momentan un parc destinat bolnavilor.  Specialiştii în urbanism cred însă că o asemenea lucrare este ilegală. „În acel parc sunt arbori ocrotiţi de lege şi trebuie obţinute autorizaţii pentru tăierea lor. În plus, construcţia îi lasă pe bolnavi fără un loc unde se pot plimba şi relaxa“, a spus Daniel Oniciuc, arhitect.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei de construcţii au refuzat să facă vreun comentariu legat de stadiul proiectului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite