Medicii şcolari şi cei de familie s-au săturat să despăducheze gratuit elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de elevi au "scăpat" de triajul epidemiologic
Zeci de elevi au "scăpat" de triajul epidemiologic

Unii medici şcolari din Botoşani refuză să mai facă triajul epidemiolog pentru că nu sunt plătiţi pentru aceste servicii, susţin inspectorii sanitari.

Şi în acest an an şcolar, zeci de elevi au venit la şcoală cu păduchi şi râie după vacanţa mare. „ Pot să vă spun că sunt mulţi medici de medicină şcolară refuză să mai facă acest triaj epidemilogic obligatoru la început de an şcolar pentru că CJAS nu le decontează serviciile. Am înaintat un raport Ministerului Sănătăţii şi vom sesiza şi Inspectoratul Şcolar cu privire la cazurile identificate", a declarat dr. Stella Creţu, director DSPBotoşani.

În judeţ unde nu există medici şcolari, sarcina este preluată de medicii de familie care s-au cam săturat să despăducheze gratuit elevii. „ Consiliile locale sunt obligate prin lege să încheie contracte cu medicii de familie pentru aceste servicii. Acest lucru nu s-a întâmplat. Noi facem triajul epidemiologic pentru cei înscrişi pe listele noastre. Restul nu sunt verificaţi", a spus dr. Paul Şerban, medic de familie şi consilierul ministrului sănătăţii pe probleme de medicină de familie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite