Botoşani: Petru Mazere în arestul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Petru Mazere în arestul poliţiei
Botoşani: Petru Mazere în arestul poliţiei

Conducător auto care a provocat accidentului rutier produs sâmbătă noapte soldat cu decesul a doi copii şi rănirea gravă a altor trei minori a fost reţinut de poliţişti la externarea din spital.

Mai citiţi Doi tineri omorâţi de un şofer beat, alţi trei în stare gravă

Mazere Petru a fost păzit non-stop de un angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe întreaga perioadă de spitalizare. La externare, poliţiştii botoşăneni au dispus reţinerea acestuia în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru o durată de 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

“Acţiunea penală a fost pusă în mişcare. În acest moment au loc audierile şoferului accidentului de la Flămânzi iar propunerea procurorilor este de arestare preventivă. Instanţa va decide dacă Petru Mazere va rămâne în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie sau va fi cercetat în stare de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, procurorul Aurel Simion


Conducătorul auto este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă şi părăsirea locului accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest, i s-a stabilit o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde a fost examinat clinic şi i-au fost recoltate probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Analizele toxicologice au stabilit pentru proba de sânge recoltată la orele 07,45, după cinci ore de la producerea accidentului, o alcoolemie de 1,40 mg/l.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite