Măsuri suplimentare la frontiera de Est pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Botoşani, în colaborare cu cele de peste Prut, sunt decise să ia măsuri suplimentare pentru o gestionare mai corectă şi mai promptă în  situaţiile de urgenţă în zona de graniţă.

Ideea s-ar putea concretiza printr-un parteneriat extins, pe de o parte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Primăria Botoşani; Consiliul Local Darabani, pe de alta Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi protecţia de Consecinţele dezastrului de la Cernobil - Cernăuţi şi Departamentul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă în Ucraina - regiunea Cernăuţi.

FOTO Ger cumplit şi mistreţi înfometaţi la graniţa de est a ţării.Vezi cum rezistă poliţiştii de frontieră la -25 de grade Celsius

Republica Moldova este reprezentată de Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi. Scopul principal al proiectului este achiziţia şi dotarea cu echipamente, precum şi instruirea personalului calificat din Serviciile pentru situaţii de urgenţă şi înfiinţarea a 2 sisteme de prevenire / atenţionare  şi  alarmă  (unul in Romania, unul in Ucraina) şi a 2 centre de comandă pentru sistemele de atenţionare şi alarmă (unul in Romania, unul in Ucraina). Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 2.500.000 euro.

În cadrul celui de al doilea Apel de Propuneri al Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, a cărui data limită a fost 30 ianuarie 2012, Consiliul Judeţean Botoşani a depus, în calitate de Aplicant, un număr de 7 Note conceptuale, pentru 7 proiecte care vizează două domenii: infrastructura rutieră de graniţă, turismul cultural transfrontalier şi prevenirea situaţiilor de urgenţă.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite