Maşinile de la OPC, înlocuite cu tramvaiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului merg cu tramvaiul în control
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului merg cu tramvaiul în control

Cei mai bucuroşi de această situaţie vor fi agenţii economici din zonele îndepărtate din judeţ, unde comisarii ajung mai greu. Clienţii cred că le vor fi încălcate drepturile.

Pentru că nu sunt bani de benzină, inspectorii care vin în apărarea consumatorilor vor merge în control cu tramvaiul. În cazul în care reclamaţiile vin din judeţ, inspectorii vor fi nevoiţi să apeleze la maxi taxi.


„Nu s-a dat bugetul şi, cum nu sunt bani de benzină, nu mai circulăm cu maşina decât în cazuri urgente. Aveam două maşini, însă una a trebuit să o dăm celor de la Suceava. Ne descurcăm cum putem. Mergem cu tramvaiul, ca tot omul“,
ne-a declarat Alexandru Zarug, şeful OPC Botoşani.


Săptămâna care urmează se anunţă grea pentru cei de la Protecţia Consumatorului. Ei trebuie să meargă prin judeţ pentru a verifica aproximativ 50 de sesizări de la oameni.
„Primim zeci de sesizări. La cele din judeţ o să trebuiască să mergem cu maşina. Vom pune bani mână de la mână şi vom lua benzină. Sperăm să se facă bugetul într-o săptămână-două“, a adăugat Alexandru Zarug. Consumatorii cred că acest  lucru le va da mână liberă agenţilor economici din judeţ să încalce mai des drepturile clienţilor. „E bine că mai circulă şi ei cu mijloacele de transport în comun, să vadă cum e să fii în rând cu lumea. Însă pentru judeţ cred că ar trebui să li se asigure maşini pentru că altfel agenţii economici îşi fac de cap“, a spus Dorica Trofin, profesoară.


La nivelul judeţului Botoşani activează şase comisari care vin în apărarea consumatorilor, număr insuficient la sutele de reclamaţii lunare. Numărul inspectorilor ar trebui sa fie cel puţin dublu. De asemenea, ar trebuie să existe câte o maşină de serviciu la doi comisari. Protecţia Consumatorului este a doua instituţie de control care are de suferit din cauza transportului.

Săptămâna trecută, comisarii Gărzii Financiare au început să meargă în controale cu mijloacele de transport în comun deoarece trei dintre  cele cinci maşini ale instituţiei nu au încheiate poliţe RCA.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite