Botoşani: Maşinile, blocate la ordinul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii nemulţumiţi se pot adresa instanţei de judecată

Protecţia Consumatorului nu-i poate ajuta pe cei care se simt nedreptăţiţi de activitatea firmei Hi Speed Recovery.

La fiecare maşină ridicată de reprezentanţii firmei Hi Speed Recovery trecătorii se opresc şi, în câteva secunde, începe un adevărat circ. De cele mai multe ori apostrofările pietonilor îi vizează pe angajaţii firmei, suspectaţi că stau la pândă pentru a-i prinde în ofsaid pe şoferii care greşesc. Pentru a evita să scrie procesele verbale în momentul imobilizării sau ridicării unui autoturism, angajaţii Hi Speed Recovery pozează maşina.

„Noi nu decidem care maşină să o blocăm sau pe care să o ridicăm. Acţionăm cu un angajat de la Poliţia Comunitară sau de la Serviciul Poliţiei Rutiere, care întocmeşte actele pentru sancţionarea şoferilor ce nu respectă legea”, a declarat Samir Curpăn, angajat al firmei Hi Speed Recovery.

Contestaţi procesul
verbal în 15 zile

Dacă pentru locurile concesionate sau destinate persoanelor cu handicap poliţiştii comunitari pot întocmi procese verbale, în celelalte zone doar poliţiştii de la Rutieră pot decide dacă un autoturism este parcat neregulamentar. Cu toate acestea, reclamaţiile curg gârlă la adresa firmei Hi Speed Recovery. 

„Primim în continuare reclamaţii. Din păcate, cei care se adresează nu înţeleg că nu au calitatea de consumator. Firma prestează un serviciu pentru Primărie şi doar în cazul unei plângeri din partea acestei instituţii putem interveni”, a declarat Neculai Raţă, inspector superior în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor.

Nemulţumiţilor nu le rămâne decât să dea în judecată Poliţia Comunitară sau Serviciul Poliţiei Rutiere. Ei pot contesta procesul verbal în termen de 15 zile de la emitere şi numai instanţa de judecată soluţionează reclamaţiile.
Ultima zonă unde firma Hi Speed Recovery a început să blocheze şi să ridice maşini este parcarea Pieţei Viilor, unde au fost montate săptămâna trecută parcomatele şi au fost delimitate locurile de parcare.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite