FOTO+VIDEO Vameşii implicaţi în contrabandă, reţinuţi de DIICOT. Vezi imagini de la percheziţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă vameşi şi trei civili, angajaţi ai Biroului Vamal Stânca Costeşti, au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Suceava. În cursul nopţii, unii dintre suspecţi vor primi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. 

Vezi ce au găsit procurorii DIICOT în casele vameşilor

ora 22.30

Cele 12 percheziţii domiciliare s-au încheiat în jurul orei 22.00 când nouă vameşi şi trei civili, angajaţi ai vămii Stânca, au fost invitaţi la audieri la sediul DIICOT Suceava. Audierile vor dura toată noaptea. Este de aşteptat ca unii dintre suspecţi, printre care şi şoferul vămii Andrei Corneschi, să fie reţinuţi pentru 24 de ore şi să fie duşi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru asociere în grup infracţional organizat şi contrabandă cu produse accizabile.  

ora 18.00

Cele 12 percheziţii desfăşurate la Botoşani dar şi în alte localităţi din judeţ nu s-au încheiat nici la această oră. Procurorii DIICOT Suceava, jandarmii şi poliţiştii încă mai caută probe în cazul contrabandei cu ţigări de la graniţa de est, susţinută de nouă vameşi de la Biroul Vamal Stânca Costeşti. Suspecţii vor fi duşi în această seară la sediul DIIICOT Suceava pentru audieri.

ora 17.10

Activitatea în vama Stânca Costeşti nu a fost blocată chiar dacă nouă dintre cei 21 de angajaţi au fost ridicaţi pentru audieri de procurorii DIICOT.  „Peste 150 de persoane au trecut astăzi prin vamă şi nimeni nu a vaut de aşteptat mai mult decât de obicei. Traficul decurge ca într-o zi normală", a declarat Minodora Răcnea,purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Botoşani. Procurorii DIICOT Suceava au ajuns astăzi şi la biroul Vamal Sânca. mai multe persoane,printre care şi şeful vămii, au fost audiate.

ora 14.30

Unul dintre angajaţii vămii Stânca Costeşti care locuieşte pe pe strada Armeană nr. 7 este Andrei Corneschi, angajat pe postul de şofer al vămii. În maşina instituţiei ,parcată în apropierea casei, poliţiştii au găsit mai multe pachete de  ţigări . Pe lista celor nouă suspecţi s-ar mai afla şi vameşul Constantin Humă.

image

Vezi cum vameşul Andrei Corneschi (foto cămaşă albă) a fost chestionat de mascaţi în legătură cu încărcătura din maşină

ora 14.16

O situaţie bizară a apărut în urmă cu câteva momente la una din casele  percheziţionate de pe strada Armeană nr. 7. Un poştaş , venit să îi aducă o scrisoare unuia dintre angajaţii vămii, s-a luat la harţă cu mascaţii care l-au scos pe sus din curte. În schimbul de replici, angajatul Poştei Române le-a cerut mascaţilor să îl lase să îşi facă datoria pentru care este plătit, aşa cum şi ei şi-o fac.

ora 13.30

Întăriri au fost cerute pe strada Armeană nr. 7 din municipiul Botoşani acolo unde se fac percheziţiile la casele a doi dintre suspecţi. Două dube ale Jandarmeriei şi Poliţiei au venit în zonă. Surse din rândul anchetatorilor susţin că unul dintre angajaţii vămii Stânca Costeşti, care locuieşte pe strada Armeană,este fratele unui ofiţer SRI. Din locuinţa sa, procurorii au ridicat mai multe probe pe care acum le fotografiază şi sigilează. Este vorba despre sticle, posibil cu alcool de contrabandă, şi pachete voluminoase care vor fi transportate de poliţişti la sediul DIICOT Suceava.

image

ora 12.40

Acţiunea este coordonată de procurorii DIICOT Suceava care deţin informaţii că vameşii facilitau intrarea aducerea în ţară a produselor neaccizabile, fabricate în Repyblica Moldova. Cei nouă vameşi de la Stânca Costeşti sunt filaţi de trei luni de SRI.

În această dimineaţă,trupele speciale DIIICOt sprijiniate de jandarmii suceveni au descins în 12 locaţii din Botosani, Dorohoi, Stânca, Ripiceni şi Româneşti, susţin surse din rândul anchetatorilor.

"Activitatea infracţională a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de 9 vameşi din cadrul  Biroului Vamal Stânca - Costeşti, judeţul Botoşani.  La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse  12   persoane în vederea audierii.  Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI. Cercetările se efectuează cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, S.I.R. şi IJJ Suceava", se precizeaza in comunicatul DIICOT.

Percheziţii au loc la această oră la locuinţele celor nouă vamaşi dar şi la locuinţele a trei civili angajaţi ai vămii. Procurorii caută ţiigări şi alcool de contrabbandă, aduse ilegal din Ucraina.  Filtre s-a făcut mai în tot judeţul dar şi în municipiul Botoşani.

Strada Armeană nr. 7 unde locuiesc doi dintre vameşi este blocată la aceasta ora de trupele speciale ale Jandarmeriei Suceava şi Poliţiei. După finalizarea perchezitiilor, cei nouă vameşi vor fi duşi pentru audieri la Suceava.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite