Marea fuziune sindicală a intrat în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei luni de la anunţarea demarării procedurilor de fuziune dintre Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa, două din cele cinci confederaţii din România, nu s-a făcut încă ceva concret. S-au creat doar nişte comisii, care la rândul lor şi-au intrerupt activitatea în sezonul estival.

La jumătatea lunii mai conducerile naţionale ale celor două structuri şi-au făcut publică intenţia de unificare. Tot la nivel de Bucureşti s-au format două comisii care ar trebuie să stabilească modalităţile concrete prin care BNS şi Alfa să devină o singură grupare. Acum însă nici acestea nu mai lucrează. "Deocamdată sunt întrerupte discuţiile pe perioada verii şi se reiau în septembrie, când revine la serviciu structura executivă de la cele două confederaţii", a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa Botoşani. Potrivit acestuia, împărţirea funcţiilor este "ultima chestie" care ar putea provoca dificultăţi, problemele fiind cele legate de patrimoniu, de contractele existente, de numărul de membri. "Nu poţi să spui «hai s-o facem» şi apoi să te trezeşti că una din părţi avea o datorie de nu ştiu câte miliarde, De aceea trebuie un audit organizatoric şi economic", a mai afirmat liderul de la Alfa.

Iarna se aşteaptă "Primăva sindicală", iar vara "Toamna sindicală"

Iniţiativa fuziunii a venit din partea BNS, ai cărui lideri au dorit şi cooptarea CNSLR Frăţia, lucru refuzat însă de cei de la Cartel Alfa. "Din start mişcarea sindicală trebuia să fie unitară, nu divizată pe interese. Nu există unitate sindicală prin prisma a ceea ce vedem. Mişcarea sindicală ar trebui să aibă o activitate continuă, nu iarna să aşteptăm «Primăvara sindicală», care este o prostie, iar vara să aşteptăm «Toamna sindicală» şi tot aşa", a afirmat Vasilu Chiru. Nici acesta nu are prea multe veşti privind procesul de unificare, ştiind doar că se discută la centru. "Normal ar trebui să fie un consiliu naţional sau un congres comun până la sfârşitul anului", a mai arătat Chiru. La Botoşani Cartel Alfa are în jur de 10.000 de membri, iar BNS circa 1.500.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite