Botoşani: Mână amputată după un accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Mână amputată după un accident de muncă
Botoşani: Mână amputată după un accident de muncă

Dan Dumitru Alexandru şi-a prins mâna dreaptă într-un utilaj la abatorul unde lucra.

La locul accidentului s-au deplasat două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Medicii de pe salvare erau pregătiţi să amputeze braţul bărbatului pe loc dacă cei de la descarcerare nu ar fi reuşit să elibereze mâna din utilaj.

“ Noi nu am mai intervenit pentru că barbatul era deja transportat la spital când am ajuns noi. Din câte am înţeles şi-a prins mâna într-un utilaj al abatorului însă nu a mai fost cazul să intervină şi echipajul de descarcerare” a declarat Dorina Lupu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Mâna bărbatului de 33 ani era strivită până la jumatate antebraţului şi potrivit cadrelor medicale, Dan Dumitru Alexandru a ajuns fără niciun deget la spital.

“ Bărbatul era în stare de şoc. A fost urcat imediat în sala de operaţie după ce s-a făcut tot ce era posibil în Unitatea de Primire a Urgenţelor . Din cele relatate de colegii care l-au adus la spital, bărbatul şi-a prins mâna într-un malaxor în abatorul unde lucra. După ce se va explora plaga se va şti dacă va fi cazul unei amputări, dar după cum arăta sunt şanse nefericite să rămână fără braţ”, a declarat asistentul şef al Unităţii de Primire al Urgenţelor, Marcel Gheorghiu.

Barbatul a fost operat de urgenţă de chirurgii Spitalului Judeţean de UrgenţăMavromati, iar acuma se află în afara oricărui pericol. Bărbatul a rămas fără antebraţul drept şi va fi nevoit să îşi caute un alt loc de muncă, unde să îşi poată desfăşura activitatea fără o mână.

La faţa locului s-a deplsat şi un echipaj al Poliţiei care a pornit o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă derulează o ancheta paralelă cu cea a Inspectoratului Judeţean de Poliţie după ce a aflat despre accident de la reprezentanţii presei.

“ Inspectorii s-au dus să verifice cele sesizate de presă. Inspectoratul nu a fost anunţat de conducerea unităţii şi nici de poliţie. Din declaraţiile obţinute de la conducerea unităţii şi cei implicaţi în accident se va stabili dacă este vorba de un accident de muncă şi se vor stabili măsurile ce se impun”, a declarat Roxana Gavril, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite