Mama fostului subprefect de Botoşani, decedat în accident pe "Drumul morţii": "Paul, spune-i tatei că nu-s om!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au curs râuri de lacrimi la înmormântarea lui Paul Secrieru
Au curs râuri de lacrimi la înmormântarea lui Paul Secrieru

Femeia şi-a pierdut într-un singur an şi soţul, senatorul Dinu Secrieru, şi singurul băiat, Paul, fost subprefect al judeţului Botoşani.

Durere de neimaginat în familia fostului subprefect de Botoşani, Paul Secrieru, care a fost condus luni pe ultimul drum. Cortegiul funerar a trecut prin faţa Prefecturii Botoşani, unde s-a oprit o clipă pentru a da posibilitatea celor care l-au cunoscut să-i cinstească memoria pentru un moment.

La Biserica Sfinţilor Petru şi Pavel, unde s-a ţinut slujba de înmormântare, au venit sute de persoane. Printre cei prezenţi, alături de familie, s-au regăsit colegi din Prefectură, prieteni, colegi de şcoală şi de facultate, colaboratori din mai multe judeţe. Cu toţii au plâns încontinuu la rugăciunile rostite de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Lucian Leonte. Cuvintele protopopului au făcut să curgă râuri de lacrimi, dar au îndemnat la meditaţie." Când moare un om nu întreb rudele cum a murit. Prima dată întreb: Era spovedit? Pentru că nu ştii clipa când vine şi dacă ai spus păcatele la duhovnic, chiar dacă mai rămâne ceva uitat se roagă biserica sau se dezleagă la slujbe. Oameni buni, scrieţi-vă rugăciunea de călătorie. E scurtă. Întâi citiţi-o şi apoi răsuciţi cheia în contact. Pentru că nu se ştie clipa", a spus protopopul Lucian Leonte

Fostul subprefect de Botoşani, Paul Secrieru, mort într-un accident

Mama lui Paul, care şi-a pierdut într-un an şi soţul şi unicul fiu, abia mai avea putere să stea în picioare. Toată slujba a rămas în genunchi la căpătâiul băiatului său, mângâindu-i chipul, netezindu-i de zeci de ori gulerul cămăşii. Alături stătea soţia lui Paul, distrusă de durere. Au plâns în tăcere, demn, convinse că Paul s-a dus la tatăl său din motive ştiute doar de Dumnezeu.

Abia când sicriul cu trupul neînsufleţit al fiullui său a fost coborât în groapă, mama şi-a dezlănţuit durerea. Cuvintele sale au sfâşiat şi inima preoţilor care au fost la sute de înmormântări. Aceştia s-au alăturat durerii familiei şi au plâns minute în şir. „ Dinule ce-ai făcut, Dinule? Ai luat băiatul mamei, bun şi cuminte? Spune-i, tatei, Paul, că nu-s om!", a strigat mama fostului subprefect, amintind de soţul său, fostul senator Dinu Secrieru, decedat acum 11 luni din cauza unei septicemii.

Printre cei prezenţi la înmormântare s-au aflat primarul Cătălin Flutur, fostul prefect Cristian Roman, naşul de cununie al lui Paul Secrieru, actorii Daniel Badale, Marius Rogojinschi, numeroase alte personalităţi. Paul Secrieru a fost înmormântat lângă tatăl său, la Cimitirul Pacea din Botoşani.

Fostul subprefect de Botoşani, Paul Secrieru, în vârstă de 34 de ani, şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident, vineri seara, în localitatea Huţani.

Acesta se afla la volanul maşinii personale, un KIA şi se întorcea de la Suceava.

La Huţani, din cauza drumului alunecos a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu maşina într-un copac. Paul Secrieru a murit pe loc.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite