Botoşani: Maidanezii rămân stăpânii străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât botoşănenii, cât şi edilii sunt nemulţumiţi de activitatea firmei care trebuie să prindă câinii comunitari

Conducerea firmei care se ocupă de prinderea maidanezilor susţine că a redus activitatea pentru că sunt puţine locuri în padoc.

Botoşănenii sunt în continuare stresaţi de câinii comunitari. Deşi de aproximativ o lună există o firmă care se ocupă de prinderea câinilor din municipiu, până acum activitatea acesteia a fost destul de modestă. Atât în zona centrală, cât mai ales în cartierele mărginaşe, numărul câinilor vagabonzi este foarte mare.


„Am auzit că există o firmă care se ocupă de prinderea câinilor, dar nu am văzut angajaţii la lucru. În cartiere sunt foarte mulţi câini care reprezintă un pericol în special pentru copii”, ne-a spus Maria Apetrei, pensionară.


Nici reprezentanţii Primăriei nu sunt satisfăcuţi. „Nu suntem foarte mulţumiţi. Firma care a câştigat licitaţia a prins circa 130 de câini în aproape o lună. Este sub ceea ce noi ne aşteptam. Interesul ar trebui să fie al firmei deoarece este plătită în funcţie de numărul câinilor prinşi şi predaţi la padoc”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Anul acesta, edilii au alocat 100.000 de lei pentru prinderea a circa 2.500 de câini maidanezi.

Probleme cu
iubitorii de animale


Conducerea firmei Pavra Com, care a câştigat licitaţia pentru prinderea câinilor din municipiu, susţine că în prima lună s-au prins mai puţini câini deoarece nu sunt suficiente locuri la padoc.
„Chiar cei de la Primărie mi-au sugerat să prind mai puţini câini până la finalizarea padocului. După ce se va extinde, va avea încă 500 de locuri şi vom lucra în două schimburi. Până atunci, mergem doar la sesizările venite de la populaţie”, a spus Petrică Filip, directorul firmei.


Acesta a precizat că angajaţii firmei au zile grele, în special în cartiere, din cauza iubitorilor de animale. „Sunt persoane care aruncă cu ouă sau cartofi în angajaţii noştri care prind câinii comunitari. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că nu luăm câinii de pe stradă şi îi omorâm. Ei sunt duşi la padoc şi doar cei bolnavi sunt eutanasiaţi”, a încheiat Filip.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite