MKB Romexterra Bank a închis sucursala din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii MKB Romexterra vor merge la Suceava ca să scoată bani
Clienţii MKB Romexterra vor merge la Suceava ca să scoată bani

Clienţii băncii au fost anunţaţi că trebuie să-şi mute banii la Suceava. Cei cinci angajaţi ai filialei au primit în urma disponibilizării 12 salarii compensatorii. Domeniul bancar din Botoşani a primit ieri o lovitură puternică. Din cauza crizei economice, MKB Romexterra Bank a închis sucursala din Botoşani.

De pe 18 ianuarie, banca a încetat oficial orice relaţie cu cei peste 700 de clienţi  din Botoşani. În  prealabil, botoşănenii sau agenţii economici care aveau conturi aici au fost notificaţi că banca închide sucursala de la Botoşani şi au fost îndrumaţi de un consilier bancar să-şi tranfere banii din conturi la sucursala MKB Romexterra Bank din Suceava sau la alte bănci comerciale din oraş.

Conducerea sucursalei susţine că peste 50% dintre clienţi au preferat să-şi mute conturile la sucursala băncii din Suceava datorită facilităţilor obţinute până acum. De regulă, cei care aveau depozite au rămas clienţii băncii pentru a nu-şi pierde dobânda oferită.

„Am auzit un zvon că se închid băncile mici“

Totuşi, pentru alimentarea conturilor sau retragerea unor sume importante de bani, clienţii băncii vor trebui obligatoriu să facă un drum până la Suceava. Pentru plata facturilor, clienţii au la dispoziţie şi serviciul de tranfer bancar prin „Internet Banking“.

Clienţii care nu vor să bată drumul până la Suceava şi-au mutat banii la alte bănci concurente din oraş. „Păcat că s-a închis această bancă. Avea comisioane bune şi nu era aşa aglomerată ca alte bănci. Nici la Suceava nu-mi convine să merg pentru orice depunere sau tranzacţie, aşa că mi-am lichidat conturile de la Romexterra şi mi-am mutat banii la o altă bancă. Am auzit un zvon că toate băncile mici vor avea aceeaşi soartă. Este criză, bani nu mai sunt şi băncile mici vor trebui să-şi restrângă activitatea şi să închidă sucursalele nerentabile“, a declarat Ionuţ Alex Ilie, administratorul unei firme.

La sediul sucursalei erau angajate cinci persoane. Ei au aflat că vor deveni şomeri în urmă cu două săptămâni, când conducerea băncii le-a trimis prin fax comunicatul. Consolarea este că vor primi 12 salarii compensatorii.

Compensaţie de 40 de mii de lei

Ţinând cont de faptul că plăţile compensatorii sunt calculate în funcţie de salariul mediu al băncii, rezultă că fiecare angajat disponibilizat va pleca acasă cu cel puţin 40 de mii de lei, susţin surse din interiorul băncii. În Botoşani, MKB Romexterra Bank  îşi va păstra doar cele două bancomate care vor fi alimentate periodic de sucursala din Suceava. Bancomatele sunt situate pe străzile Cuza Vodă şi Primăverii.

Bancomatele rămân funcţionale
Botoşănenii care au carduri de salarii la MKB Romexterra nu vor avea de suferit în urma închiderii sucursalei pentru că bancomatele rămân. „Clienţii care au carduri de salarii îşi vor putea lua în continuare banii de la bancomatele băncii din Botoşani care vor rămâne funcţionale. Doar  conturile au fost relocate la sucursala din Suceava“, a explicat Teodor Ferariu, directorul MKB Romexterra Bank Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite