Luna curăţeniei, grăbită de Zilele Oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Eminescu va fi igienizat
Parcul Eminescu va fi igienizat

Botoşănenii au dat startul curăţeniei de primăvară cu o lună înainte de Zilele Oraşului. Tot personalul angajat la Servicii Edilitare a fost scos pe străzi pentru curăţenie. Acţiunile de igienizare au început cu albiile pârâurilor.

„A început mai devreme luna curăţeniei pentru că vremea ne-a permis acest lucru. Avem un întreg complex de activităţi care susţin acest lucru. Am aşteptat cât am putut schimbarea vremii. Am început amenajarea spaţiilor verzi din cele 16 locaţii clasice, prinse în program“, a declarat primarul Cătălin Flutur.

„Aruncă sume uriaşe pe flori“

Botoşănenii privesc cu scepticism această campanie. „În fiecare an cei din primărie fac un hei-rup înainte de Zilele Oraşului. E adevărat că în aprilie oraşul arată mult mai bine, însă apoi  eforturile pentru a menţine curăţenia dispar. Ar fi bine ca aceste eforturi să fie dozate pe întreaga perioadă a anului, iar banii să fie calculaţi mai bine, nu să se arunce sume uriaşe pe flori care nu ţin decât o lună“,a declarat Cosmin Tănase.

Anul acesta va fi reabilitat şi parcul din spatele Bibliotecii Centrale. Vor fi schimbate pietrele cubice şi mobilierul stradal.

Cât ne costă campania
-
Igienizare albii pârâuri - 60.000 lei;
- Amenajare şi întreţinere spaţii verzi - 550.000 lei;
- Achiziţionare 1.500 butaşi trandafiri - 15.000 lei;
- Achiziţionare 1.000 kg sămânţă gazon - 16.000 lei;
- Achiziţionare 1.000 puieţi tei - 8.000 lei;
- Reparaţii şi întreţinere străzi - 7.000.000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite