Botoşani: Lucrări la două sensuri giratorii noi în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Lucrări la două sensuri giratorii noi în municipiu
Botoşani: Lucrări la două sensuri giratorii noi în municipiu

 Două noi sensuri giratorii se vor amenaja în municipiul Botoşani în perioada imediat următoare. Unul va fi amplasat la intrarea în municipiu dinspre Suceava, iar celălalt pe Calea

 Două noi sensuri giratorii se vor amenaja în municipiul Botoşani în perioada imediat următoare. Unul va fi amplasat la intrarea în municipiu dinspre Suceava, iar celălalt pe Calea Naţională, în zona Gării.


Lucrările au fost demarate deja, iar reprezentanţii primăriei susţin că acestea vor fi finalizate în maximum două luni.
Am început lucrările atât la sensul giratoriu de la intrarea în municipiu dinspre Suceava, cât şi la cel din zona Gării. Consider că într-o lună, maxim două, ambele sensuri giratorii vor fi finalizate. S-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie o reprezintă amenajarea unui sens giratoriu. A mai fost şi varianta semaforizării, dar exista pericolul de a apărea blocaje în trafic”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Şoferii botoşăneni spun că amenajarea unui sens giratoriu este o soluţie mult mai bună decât semaforizarea. „ Acolo unde s-au făcut până acum se circulă mai bine. La intrarea în oraş dinspre Suceava trebuia găsită o soluţie pentru că se circulă cu viteză“, a declarat Gicu Morariu, şofer.


Primăria nu cheltuieşte niciun leu


Cât priveşte costurile de amenajare a celor două sensuri giratorii, viceprimarul Florin Ghiorghiţă susţine că nu s-a alocat niciun leu de la bugetul local. „Sensul giratoriu de la intrarea în municipiu dinspre Suceava se face pe proiectul de reabilitare a şoselelor de centură pe care îl avem în derulare, iar cel de la Gară se va realiza pe cheltuiala celor de la Kaufland care-şi deschid în zonă un hipermarket”, a adăugat viceprimarul municipiului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite