Botoşani: Liviu Rădăşanu: Cel puţin şase fete dintr-un centru de plasament practică prostituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:  Liviu Rădăşanu: Cel puţin şase fete dintr-un centru de plasament practică prostituţia
Botoşani: Liviu Rădăşanu: Cel puţin şase fete dintr-un centru de plasament practică prostituţia

 Directorul  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), acuză şefii de centre de plasament din judeţ că le permit tinerilor să lipsească noaptea 

Mai multe tinere instituţionalizate din judeţul Botoşani practică prostituţia. Cel puţin asta susţine directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Liviu Rădăşanu, care acuză mai mulţi şefii de centre de plasament că permite tinerelor să lipseacă din instituţii după „ora stingerii”.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful direcţiei a efectuat un control inopinant la trei centre de plasament din judeţ, constatând grave nereguli.  Deşi era trecut de ora 22.00 mai multe tinere lipseau din centre.  Prima escală a lui Liviu Rădăşanu a fost la Centrul de Plasament „Prietenia”, unde lipseau opt tineri.

A urmat centrul „Elena Doamna”, unde un tânăr era absent după ora 22.00, iar după ora 1.00  de la Centrul de plasament din Truşeşti lipseau opt tineri. „Şefii de centre ştiu exact ce fac copiii, ba mai mult, este un şef care patronează acest sistem de libertinaj pe timp de noapte, în special al fetelor, întrucat cel puţin şase fete din centrul respectiv practică prostituţia noapte de noapte, fiind vorba despre două minore şi patru majore", a explicat Liviu Rădăşanu.

 Şefii de centre au şi explicaţii pentru lipsa copiilor din centre. „Cei care au lipsit sâmbătă noapte nu erau minori.  Sunt tineri care au fost admişi la facultate şi care aveau bilet de voie. Am înaintat astăzi conducerii direcţiei toate documentele justificative cerute de domnul director”, a explicat Maria Bojescu, reprezentant al Centrului de Plasament  din Truşeşti. 

Directorul adjunct al centrului „Elena Doamna” a refuzat să facă orice fel de comentarii  pe această temă, susţinând că are nevoie de acceptul lui Liviu Rădăşanu pentru a vorbi.  Directorul DGASPC susţine că şefii de centre depistaţi cu nereguli vor fi sancţionaţi. 
 


 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite