Botoşani: George Enescu, omagiat cu dansuri la Liveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: George Enescu, omagiat cu dansuri la Liveni
Botoşani: George Enescu, omagiat cu dansuri la Liveni

Toate suflarea satului Liveni a asistat aseară la spectacolul organizat cu prilejul împlinirii a 128 de ani de la naşterea celui mai mare compozitor român al tuturor timpurilor. Curtea Casei

Toate suflarea satului Liveni a asistat aseară la spectacolul organizat cu prilejul împlinirii a 128 de ani de la naşterea celui mai mare compozitor român al tuturor timpurilor. Curtea Casei Memoriale „George Enescu” a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 200 de  participanţi.  Printre invitaţii speciali ai serii s-a numărat şi baritonul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi, Bogdan Cojocaru, aflat la primul său spectacol în locul natal a lui Enescu.

„Sunt extrem de emoţionat. Este o imensă onoare şi bucurie să fiu aici. Este ceva ce nu pot descrie în cuvinte. George Enescu este unul dintre compozitorii mei preferaţi. Sper să mai fiu invitat şi cu alte ocazii”, a spus Cojocaru.
Pe scena din faţa casei lui George Enescu au mai urcat Raluca Rad Ciobanu, care a acompaniat-o la pian pe mama sa, solista de muzică populară Cornelia Ciobanu.  Momentul a fost pe deplin apreciat de spectatorii prezenţi. „A fost foarte frumos. Îmi place foarte mult de Cornelia Ciobanu. Mă bucur că a cântat în acestă zi atât de importantă aici, la Liveni”, a mărturisita Elisabeta, din comuna George Enescu.

Zilele Enescu, la a IX-a ediţie
Cei care au smuls cele mai multe aplauze au fost elevii de la Palatul Copiilor din Dorohoi. Artiştii din ansamblul Casei de Cultură Pîrjota din raionul Râşcani, Republica Moldova, au încheiat seara de spectacol. Evenimentul, aflat la a noua ediţie, a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani în colaborare cu Consiliul Local al comunei George Enescu.

 „Este o datorie a noastră a celor care locuim în această comună să marcăm acestă zi extrem de importantă.”, a declarat Angela Toma, primarul comunei George Enescu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite