Liber la artificii în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte, botoşănenii au voie să folosească artificii pentru a marca trecerea în noul an. Pentru a preveni evenimentele tragice, legislaţia privind deţinerea şi folosirea materialelor explozive a fost modificată drastic în acest an.

Astfel, botoşănenii au liber doar la folosirea artificiilor şi a petradelor cu o încărcătură foarte mică de exploziv. Poliţiştii atrag atenţia populaţiei să nu aprindă artificiile în zone aglomerate şi să nu permită utilizarea lor de către copii.

Legea interzice confecţionarea, deţinerea, comercializarea şi folosirea obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

„Nerespectarea acestor dispoziţii constituie  infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă de până la 5.000 de lei. Măsurile au fost luate pentru siguranţa populaţiei“, a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani.

La miezul nopţii, primăria va oferi o cupă de şampanie celor prezenţi la spectacolul în aer liber şi va organiza un foc de artificii  de 12 minute, care costă 10.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite