Botoşani: Legume şi fructe vândute în parcări direct din maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Legume şi fructe vândute în parcări direct din maşină
Botoşani: Legume şi fructe vândute în parcări direct din maşină

Comercianţii de produse alimentare încalcă fără nicio teamă dispoziţiile Consiliului Local

Reprezentanţii Primăriei intenţionează să monteze bariere la intrările în parcări pentru a stopa acest tip de comerţ.

Comerţul de produse alimentare din maşini este interzis de mai mulţi ani printr-o hotărâre de Consiliu Local, însă asta nu-i împiedică pe mulţi comercianţi să ocupe zilnic o bună parte din parcarea Pieţii Centrale.


Reprezentanţii Poliţiei Comunitare spun că aceştia au fost sancţionaţi în mai multe rânduri, dar fără vreun efect. „În acest an s-au aplicat mai multe amenzi celor care comercializau produse direct din maşini. Cât priveşte confiscarea mărfii este ceva mai dificil deoarece noi nu avem condiţii pentru depozitarea produselor perisabile”, a spus Bianca Albu, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.


Bariere la intrările
în parcare


Situaţia îi revoltă atât pe locatarii din zonă, cât şi pe cumpărătorii care nu au unde să-şi lase maşinile. „Din câte ştiu parcarea este pentru cei care vin la cumpărături în piaţă şi pentru cei care locuiesc în zonă şi în niciun caz pentru vânzarea cartofilor sau a pepenilor. Problema este veche de ani buni şi nimeni nu ia nicio măsură”, ne-a spus Ioan Nechifor, botoşănean. Nici reprezentanţii firmei Hi Speed Recovery, cea care se ocupă de activitatea de blocare a roţilor şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, nu au ce face.

Aceşti comercianţi vin cu maşini de până în 3,5 tone cât este limita legală şi în fiecare dimineaţă îşi scot tichete de la parcomate”, a spus Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery. Edilii locali spun că au fost multe reclamaţii pe această temă, dar că au găsit şi soluţia: montarea de bariere la intrarările în această parcare. „Soluţia ar fi confiscarea mărfii, dar şi aici este o procedură mai complicată deoarece sunt mărfuri perisabile. Vom pune bariere limitate ca înălţime la ambele intrări în parcare şi atunci nu vor mai putea intra cu autoutilitarele”, susţine viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Plătesc doar locul de parcare

Conducerea SC Urban Serv cea care are în administrare pieţele din municipiu susţine că acea parcare nu este pe teritoriul pieţii Centrale şi în aceste condiţii comercianţilor nu li se percepe nicio taxă. „Nu putem interveni deoarece nu este pe teritoriul pieţii. Ei vând în parcarea de lângă piaţă. De altfel nici nu le încasăm niciun un leu pentru că nu sunt în incinta pieţii”, a spus Gheorghe Pricopi, directorul general al SC Urban Serv.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite