Botoşani: La pescuit „monştri“ pe lacul Lebăda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: La pescuit „monştri“ pe lacul Lebăda
Botoşani: La pescuit „monştri“ pe lacul Lebăda

Împătimiţii sportului cu undiţa achită 20 de lei pe zi

Botoşănenii care vor să fugă de aglomeraţia şi praful din oraş pot alege la sfârşit de săptămână o partidă de pescuit.

Lacul Lebăda este situat la ieşirea din oraş, pe DE 85, pe raza localităţii Curteşti, spre Iaşi. Locaţia este cunoscută mai ales „cunoscătorilor“, fiindcă aici se organizează competiţiile pentru pescarii profesionişti.


Pentru 20 de lei pe zi, botoşănenii pot sta o zi pe marginea apei, de la ora 7.00 până la 20.00. Iazul se întinde pe o suprafaţă de  2,5 hectare şi are o adâncime medie de aproape trei metri. Pe malul apei sunt construite 50 de pontoane, unde cei dornici de linişte se retrag.

 „Pescarii nu trebuie să-şi facă griji pentru că avem umbrele mari la fiecare ponton, unde se pot adăposti dacă e foarte cald sau dacă plouă. Ca să nu se plictisească, pot asculta muzică pe malul apei pentru că avem şi internet wireless“, a declarat Ioan Ciobanu, administratorul bălţii. Crapul românesc, crapul oglindă, somnul, şalăul, carasul şi poliodonul spatulă sunt doar câteva dintre speciile care trăiesc în iazul de la Lebăda. „Capturile de peste zece kilograme trebuie eliberate, iar pescuitul pe dig este interzis. În plus, pescarii trebuie să-şi aducă unelte de pescuit“, a adăugat administratorul iazului.


Administratorii îi ajută pe pescarii amatori cu câteva ponturi care „garantează“ o captură de zile mari. „Trebuie o anumită momeală. Pentru peştii paşnici se dă mămăligă amestecată cu şrot de floarea-soarelui şi boabe de porumb, iar pentru răpitori se pune peştişor viu, năluci artificiale de culoare albă, broască, ficat de pui şi lipitoare“, a explicat Ioan Ciobanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite