Decizie bizară la Botoşani: două persoane pot intra în cabina de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorii pot fi însoţiţi de membrii secţiilor de votare
Alegătorii pot fi însoţiţi de membrii secţiilor de votare

Membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Botoşani au luat o decizie intens contestată de botoşăneni.

 Printr-un vot strict politic, nouă din cei 15 membri BEJ au decis că membrii secţiilor de votare pot însoţi alegătorul în cabina de vot. Exemplul care le-a folosit la luarea deciziei a fost o solicitare de la un Biroul Electoral de Circumscripţie din Avrămeni. Membrii de aici cereau lămuriri pentru situaţiile în care alegătorii nu puteau vota singuri. Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el.

Practic, membri ai secţiilor de votare sunt reprezentanţi ai partidelor politice, iar accesul acestora în cabina de vot poate influenţa direct şi negativ votul alegătorilor.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, cu toate că atât preşedintele BEJ, judecătorul Mihaela Ungureanu, cât şi locţiitorul preşedintelui, judecătorul Nadia Timofte, s-au opus unei astfel de măsuri. Împotrivă au votat şi Maria Riza (Mişcarea pentru Botoşani), Paul Bilocopetiuc (Uniunea Ucrainenilor), Stelică Fasniuc (PRM) şi Margareta Botoşîneanu (ACDR).

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Botoşani despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite