Jumătate dintre candidaţii la BAC nu s-au prezentat la ultima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele finale pentru sesiunea de toamnă vor fi afişate în 7 septembrie
Rezultatele finale pentru sesiunea de toamnă vor fi afişate în 7 septembrie

Din cei 448 de candidaţi înscrişi la proba de astăzi a Bacalaureatului, un număr de 233 au absentat. Şefii din învăţământ se aşteaptă ca rezultatele să fie mai mici slabe cele din sesiunea din vară.

Astăzi s-a susţinut ultima probă a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului sau specializării. Chiar dacă această probă putea fi aleasă din mai multe materii predate, 233 de candidaţi nu s-au prezenat la examen considerând că nu sunt suficienţi de pregătiţi pentru a lua mai mult de nota şase. Dintrei cei care au susţinut examenul astăzi nua  fost niciun eliminat, însă profesorii se aşteaptă la note extrem de mici. Lucrarile vor fi corectate la Grup Şcolar "Dimitrie Negreanu".

"La toate probele din această sesiune ne-am confruntat cu un număr mare de absenţi. Asta înseamnă că nu s-au pregătit pentru acest examen în cele două luni pe care le-au avut la dispoziţie.  Ne aşteptăm ca rezultatele din această sesiune să fie mai proaste decât în vară pentru că vorbim de corigenţi şi candidaţi care au picat Bacalaureatul din vară. Mă bucură însă că elevii au înţeles că acest examen trebuie să fie tratat cu seriozitate ", a spus Ada Macovei, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se va face duminică,  4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Rezultatele finale pentru sesiunea de toamnă vor fi afişate în 7 septembrie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite