Jaful de la Casa de amanet Esco Trade din Botoşani rămâne în continuare cu autori necunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de amanet Esco Trade, foto www.monitorulbt.ro
Casa de amanet Esco Trade, foto www.monitorulbt.ro

Atacul care a avut loc asupra unei case de amanet din municipiul Botoşani, în urmă cu opt ani, pe 1 septembrie 2005, este de departe cel mai răsunător caz rămas până acum cu autori neidentificaţi.

Poliţiştii îi caută încă pe indivizii care au intrat într-o dimineaţă în sediul Esco Trade şi sub ameninţare cu un pistol au obligat operatorul de la casă să-i dea tot aurul şi banii din sertar. Potrivit anchetatorilor, individul a luat 6,8 kilograme de aur şi peste 500 de lei. Indiciile au condus la un moment dat spre un grup de tineri din judetul Suceava, însă flagrantul a fost dejucat după ce un ofiţer sub acoperire, infiltrat între suspecţi, a fost deconspirat.

Anchetatorilor le lipseşte o probă materială care să-i lege pe suspecţi de locul faptei.

Botoşani: Neputinţă în cazul celui mai mare jaf din Botoşani

Şi cazurile de omor dau bătăi de cap poliţiştilor botoşăneni. Misterull celui mai vechi caz în care un botoşănean a fost omorât a rămas încă neelucidat de anchetatorii botoşăneni. În total, în prezent sunt şase cazuri de crimă, dosare în care nu se cunoaşte autorul. Cercetările sunt mult îngreunate, pentru că majoritatea cazurilor s-au petrecut pe fondul consulmului de alcool.

„Cel mai multe cazuri s-au petrecut pe fondul consumului de alcool, unul a fost găsit pe câmp, este greu de reconstituit traseul victimei", a precizat Daniela Darea, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Botoşani.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite