Îşi achită facturile direct la Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un sfert din proprietarii de apartamente racordaţi la Termica plătesc direct la casieriile societăţii.

Peste 5.000 de botoşăneni au semnat în ultimele luni convenţii individuale de plată a facturii la apă caldă şi încălzire. Practic, mai bine de un sfert din proprietarii de apartamente racordaţi la Termica îşi achită acum dările direct la casieriile societăţii, fără a mai apela la intermedierea asociaţiilor de proprietari.

De altfel, şefii termoficării din Botoşani susţin că încasările de la populaţie au crescut cu aproape 40% în prima parte din 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Trecerea la noul sistem de plată a fost alegerea botoşănenilor înscrişi în 30 din cele 70 de asociaţii de proprietari din oraş.

Cei mai mulţi spun că sunt nesiguri că banii achitaţi de ei lunar ajung acolo unde trebuie. „Am auzit că la mai multe asociaţii de proprietari banii n-au ajuns la Termica, deşi oamenii au plătit apa caldă şi căldura. În schimb, cei din fruntea asociaţiei trăiesc bine şi îşi fac concediile pe unde le pofteşte inima. Prefer să închei o convenţie de facturare individuală, decât să se lăfăie alţii pe spinarea mea“, a spus Neculai Creparu, un botoşănean care are contract individual.

Datorii-record de încasat

Şefii Termica consideră că până la sfârşitul verii vor trece la noul sistem de plată majoritatea proprietarilor de apartamente din oraş.  „În jur de 90% din locatari doresc să încheie convenţii individuale de facturare. Pe noi ne interesează în mod special să încheiem astfel de contracte acolo unde asociaţiile de proprietari nu îşi plătesc datoriile, şi aici vorbim de circa 50 de asociaţii“, a spus Ion Diaconu, directorul SC Termica SA.

Din cele 50 de asociaţii care nu-şi achită datoriile la timp, probleme mai mari ridică cele din zona Parcului Tineretului unde datoriile nu au mai fost plătite, în unele situaţii, chiar şi de patru ani de zile. Sumele datorate de acestea la societatea de termoficare, cu tot cu debite, variază între 600.000 şi 1 milion de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite