Botosani: Scandal de la ancheta demarată la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean a cerut reevaluarea situaţiei pe motiv că unele informaţii sunt contradictorii. Unii membri ai comisiei de control cred că se încearcă muşamalizarea cazului.

Făcut public încă de la sfârşitul săptămânii trecute, raportul comisiei de control, însărcinată să verifice modul cum s-au cheltuit fondurile acordate de Consiliul Judeţean (CJ)  Botoşani Memorialului Ipoteşti, nu a ajuns încă pe mâinile organelor abilitate, deşi conţine acuzaţii cu caracter penal. ,,Nu am primit încă nicio sesizare din partea CJ cu privire la controlul desfăşurat la Memorialul Ipoteşti”, a declarat comisarul Gabriel Miron, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Raportul nu a ajuns nici la Curtea de Conturi. „Evaluarea făcută de o comisie din cadrul CJ, înainte de anchetă, arată că domnul director şi-a îndeplinit sarcinile. Trebuie reanalizată acum situaţia”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Sute de mii de lei nejustificaţi

Potrivit raportului, fosta soţie a directorului Memorialului Ipoteşti, Ioana Coşereanu, a fost angajată acum doi ani să exepertizeze 1.770 de obiecte culturale pentru care a primit 170.000 de lei, iar majoritatea angajaţilor se înrudesc între ei. 


,,Nu s-a respectat procedura legală de licitaţie deschisă şi nu s-a respectat principiul concurenţei. Mai mult, contractul nu este însoţit de un grafic lunar de eşalonare a activităţii de expertizare , ţinându-se cont că plata s-a făcut lunar”, a declarat Manuela Zarug, membru al comisiei de control care cere ca lipsurile din contabilitate, aproximativ 100.000 de lei, să fie imputate directorului şi contabilului şef al insituţiei de cultură.

Directorul Memorialului Ipoteşti, Valentin Coşereanu, acuză membrii comisiei că nu cunosc legea. „Eu nu aveam nevoie de licitaţie pentru că legea nu prevedea la acea vreme acest lucru. Fosta mea soţie este un cercetător bun şi a participat la concurs alături de alte două persoane. A cerut un preţ mic şi a obţinut contractul”, a declarat Valentin Coşereanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite