Învârteli la un concurs din Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Botoşani organizează în această săptămână concursuri pentru cinci posturi de secretari comunali. Vizate sunt localităţile Brăieşti, Călăraşi, Hlipiceni, Roma şi Vârfu Câmpului. Luni a avut loc testarea cunoştinţelor de operare cu calculatorul, marţi examenul scris, urmând să se desfăşoare şi un interviu.

Cu excepţia postului de la Călăraşi, unde persoana care s-a înscris nu s-a mai prezentat, pentru toate celelalte a existat câte un singur pretendent care a trecut cu bine de primele două probe. Printre aceştia se regăseşte şi Daniela Vlas, nimeni alta decât soţia primarului Iulian Vlas de la Văculeşti. Daniela s-a înscris la concurs pentru postul de secretar la Brăieşti, comună vecină cu Văculeşti, şi una şi cealaltă fiind conduse de primari de la acelaşi partid: PDL. „Dumneai trebuia să se prezinte la concurs. A fost angajată pe perioadă determinată, şi acum trebuia să meargă la conurs pentru fixarea pe post", a declarat Ioan Toma, primarul de Brăieşti. Întrebat fiind dacă există vreo legătură între funcţia administrativă şi politică a soţului Danielei Vlas şi participarea la concurs, primarul de Brăieşti s-a contrazis singur.

Nu e prea clar de când soţia e secretară

Mai întâi a spus că Daniela Vlas este angajată de doi ani, adică din 2009, pentru ca apoi să susţină că, de fapt, ea a devenit salariată a Primăriei Brăieşti înainte ca Iulian Vlas să devină primar la Văculeşti, ori acesta ocupă funcţia tocmai din vara lui 2008, atunci având loc alegerile locale. Primarul n-a putut preciza exact nici studiiile secretarei, spunând că are drept sau administraţie publică. „Ocupă funcţia de trei ani de zile, deci ea este la Brăieşti dinainte de a fi eu primar", a afirmat Iulian Vlas, cu toate că în urmă cu trei ani acesta era deja primar la Văculeşti. El a adăugat că soţia sa a absolvit inclusiv un master în administraţie publică. Din comisia de concurs fac parte funcţionari din Prefectură şi din Consiliul Judeţean. Teoretic Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are la rândul ei oameni în comisie, numai că au fost nominalizaţi tot cadre din Prefectura Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite