Sucevenii se îmbogăţesc pe spatele prematurilor născuţi la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii consideră că Maternitatea Botoşani nu are condiţii pentru creşterea acestor copii şi a decis transferarea lor la Suceava unde nici măcar nu există un Spital de Obstretică şi Ginecologie. Mai mult, ministerul plăteşte de 10 ori mai mult pentru fiecare caz rezolvat la Suceava iar interesele sunt şi mai mari. 

Peste 300 de prematuri se nasc anual la Maternitatea Botoşani iar europenii au alocat peste 70.000 de euro pentru dotarea secţiei de neonatologie cu incubatoare şi analizatoare de ultimă generatie pentru îngrijirea acestor copii. Condiţiile de care dispune secţia sunt similare cu cele din clinicile universitare. Mai mult, şase medici sunt specializaţi în acest domeniu.

Cu toate acestea, conducerea Maternităţii Botoşani a primit dispoziţie să trimită copiii cu o greutate mai mică de un kilogram şi jumătate să fie îngrijiţi la Suceava unde nu există un spital de obstretică şi ginecologie iar bebeluşii sunt internaţi pe o secţie slab dotată a Spitalului Judeţean. „Cei 20 de copii trimişi de la începutul anului în judeţul vecin sunt îngrijiţi de doi medici care lucrează pe o secţie a unui spital. Pentru fiecare caz rezolvat,  Ministerul Sănătăţii alocă 15.000 de lei, adică de 10 ori mai mult decât a plătit Maternităţii Botoşani", a spus  medicul Maria Olaru, director al Maternităţii Botoşani.

Directorul spitalului acuză ministerul că transformă unitatea într-o casă de naşteri ca să construiască un spital de Obstretică şi Ginecologie în Suceava unde există doar o Maternitate privată.Tratarea prematurilor este astfel necesară pentru înfiinţarea şi clasificarea unităţii într-o categorie superioară care va atrage evident fonduri importante de la stat.

Medicii botoşăneni sunt revoltaţi si au anuntat că nu vor mai trimite niciun copil prematur la Suceava chiar dacă vor trebui să îi îngrijească din fondurile şi aşa mici ale spitalului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite