Instanţa a hotărât că referendumul privind desfiinţarea judeţului trebuie să aibă loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Botoşani a pierdut procesul prin care cerea instanţei de Contencios Administrativ să anuleze hotărârea Consiliului Judeţean privind organizarea unui referendum referitor la desfiinţarea judeţului.

Consilierii judeţeni au votat în vară o hotărâre prin care populaţia trebuia să fie consultată cu privire la desfiinţarea judeţului Botoşani ca urmare a reorganizării administrativ-teritoriale a ţării, propunere dezbătură atât de preşedinte cât şi de premier. Prefectura a blocat hotârârea Consiliului Judeţean atacând-o în instanţă.  În urmă cu două zile, Tribunalul Botoşani a respins  acţiunea Prefecturii, însă decizia instanţei nu este definitivă şi se poate ataca cu recurs la Curtea de Apel Suceava. Dacă decizia Tribunalului nu va fi atacată şi va rămâne definitivă ,  referendumul ar urma să fie organizat în prima duminică după comunicarea hotârârii instanţei.

Prefectul judeţului spune însă că deocamndată nu se poate pronunţa dacă va ataca sau nu decizia instanţei. "Este curios că am pierdut acest proces. Peste tot în ţară prefecturile au avut câştig de cauză pe speţe similare. Încă nu am primit oficial comunicarea instanţei, dar am auzit şi eu că am pierdut procesul.  O să studiem motivaţia instanţei şi vom vedea dacă facem recurs sau nu. Nimeni nu a calculat câţi bani se vor cheltui pentru acest referendum. În fondul de rezervă al Consiliului Judeţean sunt disponibili un milion de lei pentru calamităţi, dar nimeni nu ştie încă dacă ajung sau nu aceşti bani pentru organizarea unui referendum", a spus prefectul Cristian Roman.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite