Botoşani: Ada Macovei revine la conducerea Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Ada Macovei revine la conducerea Inspectoratului Şcolar
Botoşani: Ada Macovei revine la conducerea Inspectoratului Şcolar

Joaca de-a inspectorul general. Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani are din nou un alt şef.

Astăzi, Horia Negrescu a primit prin fax decizia de eliberare din funcţia de inspector general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Acesta a fost reinstalat pe scaunul de şef în urmă cu 10 zile urmare a unui hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, înlocuind-o pe Ada Macovei.

Horia Negrescu a mai fost înlăturat din scaunul de inspector general şcolar în primăvara lui 2008, ordinul de demitere fiind motivat de obţinerea calificativului „nesatisfăcător”. După înlăturarea din funcţie, acesta a luat calea instanţei şi a obţinut câştig de cauză. Horia Negrescu susţine că a revenit pe funcţie doar pentru a-şi recupera salariile pentru lunile în care a fost înlăturat pe nedrept din fruntea inspectoratului, fiind vorba de o sumă de aproximativ 10.000 de lei.

„Am primit astăzi prin fax, de la Ministerul Educaţiei, decizia privind eliberarea mea din funcţie. Eu oricum nu intenţionam să stau mult pe acest post. Ultima dată am plecat într-un mod abuziv, motiv pentru care am acţionat în instanţă. Dacă nu îmi voi primi banii se va proceda la executarea silită”, a declarat fostul inspector şcolar general Horia Negrescu.

La conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a revenit nimeni alta decât Ada Macovei. Numirea acesteia a venit prin fax la Inspectoratul Şcolar Judeţean, tot în cursul zilei de astăzi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite