Inspectoratul Şcolar a somat dacălii să restituie toţi banii adunaţi ilegal de la elevi şi preşcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea părinţilor au fost nevoiţi să cotizeze chiar din prima zi de şcoală
Majoritatea părinţilor au fost nevoiţi să cotizeze chiar din prima zi de şcoală

Toţi banii pe care dascălii i-au cerut  la începutul şcolii pentru fondul clasei sau pentru achiziţionarea unor materiale didactice vor trebui astăzi restituiţi părinţilor. IŞJ a creat adresa de email scoalacurata@gmail.com  unde sunt adunate informaţii legate de sumele de bani colectate ilegal de  educatoare şi învăţători.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Botoşani (IŞJ) a fost nevoită să ia măsuri împotriva dascălilor care obişnuiesc să colecteze  bani pentru fondul clasei după ce mai mulţi părinţi s-au plans că li s-au cerut sume colosale.  IŞJ a creat chiar şi o adresă de email (scoalacurata@gmail.com ) unde părinţii pot reclama sub rezerva anonimatului abuzurile de acest fel. Informaţiile urmează a fi verificate şi dacă se adeveresc, cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere.  La o zi după ce adresa de email a  fost activată, doi părinţi au reclamat o învăţătoare  şi o educatoare, amblele din municipiul Botoşani. Conducerea IŞJ ia somat pe dascălii care obişnuiesc  să ceară bani pentru diferite activităţi  să restituie astăzi părinţilor toate sumele încasate ilegal.

Citeşte şi:

Inspectoratul Şcolar îndeamnă părinţii să-i reclame pe dascălii care le cer bani 

"Am avut o întâlnire cu directorii şcolilor şi grădiniţelor şi le-am  cerut să înapoieze luni toţi banii care au fost luaţi de cadrele didactice fără chitanţă de la părinţi. Dorim ca părinţii să ne semnaleze orice abuz pe adresa de email  creată special în acest sens.  Vom verifica orice informaţie şi vom aplica sanţiuni în cazul în care se va stabili că au fost ceruţi bani pentru  activităţi opţionale  sau pentru achiţionarea diferitelor  materiale didactice,  ori mobilier" , a spus Ada Macovei, inspectorul general al IŞJ.

În gradiniţele şi şcolile din Botoşani sumele pretinse părinţilor pornesc de la 50 lei şi ajung chiar la 500 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite