Botoşani: Inspectoratul Şcolar Botoşani, obligat să plătească doi şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Inspectoratul Şcolar Botoşani, obligat să plătească doi şefi
Botoşani: Inspectoratul Şcolar Botoşani, obligat să plătească doi şefi

Negrescu se consideră nedreptăţit după ce a fost demis în ianuarie 2008. Actualul inspector general, Ada Macovei, susţine că n-a văzut nicio hotărâre favorabilă lui Negrescu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani se află într-o situaţie paradoxală. Instituţia trebuie teoretic să plătească lefurile pentru doi şefi pentru că după ce Horia Negrescu a câştigat la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie dreptul de a fi plătit pe ultimii doi ani, deşi el a fost demis din funcţie din ianuarie 2008. Acesta ameninţă că va depune o plângere penală pentru a-şi recupera atât banii, cât şi postul.

Ada Macovei, actualul inspector şcolar general susţine că nu se va clinti de pe scaunul de şef decât după ce va citi cu ochii săi hotărârea judecătorească, precum şi hârtia prin care Negrescu va fi renumit în funcţie de  oficialii Ministerului Educaţiei.

Negrescu vrea şefia doar pentru câteva zile
„Aştept să văd ce scrie şi dacă va fi ordin de ministru de numire în funcţie, nu va fi nicio problemă“, a declarat Ada Macovei. Pe de altă parte, Horia Negrescu i-a transmis prefectului de Botoşani că nu doreşte să-şi reia locul definitiv la şefia Inspectoratului Şcolar, ci doar pentru câteva zile.

„Reinstalarea-fulger“ ar fi singura variantă care i-ar permite să încaseze retroactiv salariile din ianuarie 2008 şi până la revenirea pe scaun. „Judeţul Botoşani va trebui să plătească doi inspectori pentru perioada de la 1 ianuarie 2008 şi până la repunerea lui Negrescu pe funcţie. Partea mai distractivă este că prevederile legii de funcţionare a Curţii de Conturi spun că sarcina de recuperare a sumelor de la cei care se fac vinovaţi revine celui care este la conducerea instituţiei. Vinovat se face cel ce a semnat ordinul de numire a noului inspector şi vorbim aici de ministrul Educaţiei“, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani.

 
Astfel, demiterea lui Horia Negrescu ar putea costa Botoşaniul câteva zeci de mii de lei. Fostul inspector general încasa lunar un salariu de 4.000 de lei. „Au trecut cele 30 de zile în care trebuia să se facă investirea mea, iar cei responsabili din Minister trebuiau să pună hotărârea în aplicare. Sunt decis să fac plângere penală pentru nepunerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti şi astfel investirea se va face cu formulă executorie“, a declarat Horia Negrescu la întâlnirea cu prefectul de Botoşani, Cristian Roman.

Numiri în lanţ la IŞJ Botoşani

Înlăturarea din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean al lui Horia Negrescu este catalogată drept o măsură greşită de către conducerea Prefecturii Botoşani, având în vedere că încă un salariu ar putea fi plătit din banii publici. După demiterea lui Negrescu de la cârma inspectoratului, scaunul a fost ocupat de Pavel Rusu, iar în urmă cu şase luni acesta a fost la rândul său schimbat cu Ada Macovei. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite