Veşti bune pentru elevii din Buzieni. Şcoala va fi racordată la reţeaua de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii îngheaţă în clase
Elevii îngheaţă în clase

Se întâmplă în localitatea Buzieni unde cei peste 100 de elevi nu se pot bucura prea mult de şcoala nouă în care au intrat de o lună. Contorul electric a dispărut iar E.ON Moldova a reziliat contractul cu şcoala. Ca atare, nu se furnizează energie electrică şi nici gaz.

ora 12.30

" Primăria a plătit toate taxele şi a încheiat contractul. Deja o echipă a E.On Moldova a venit la şcoală şi se trece la racordarea la reţeaua de electricitate. Imediat după ce vom avea curent electric vom putea folosi şi grupurile sanitare. Până atunci copiilor le este asigurată apa potabilă. În câteva zile, lucrurile intră în normalitate", a declarat Aurica Ariciuc, directorul Şcolii Buzieni.

ora 8.00

Şcoala din Buzieni- Băluşeni a fost dată în folosinţă la începutul acestui an şcolar. Clădirea este nou nouţă şi a fost construită din temelii de o firmă din Botoşani cu bani de la stat şi de la Banca Mondială.

Şcoala Buzieni

Click aici pentru mai multe fotografii

Condiţiile sunt la standarde europene. Şcoala are geamuri termopan, parchet şi mobilier nou, grupuri sanitare impecabile şi centrală termică adică tot ce îşi puteau dori cei peste 100 de elevi.

Totul este bine şi frumos numai că şcoala nu este încă racordată la energie electrică şi gaz. Primarul are o explicaţie halucinantă." Constructorul a furat contorul iar E.On Moldova a reziliat contractul. Acum trebuie să cheltuim noi bani ca să facem un nou contract. Oricum nu este problema presei acest lucru", a spus Neculai Stratulat, primarul localităţii Băluşeni.

Inspectoratul Şcolar Botoşani a demarat o anchetă în acest sens. Până se vor găsi vinovaţii şi se vor găsi soluţii, elevii învaţă doar dimineaţa, se spală pe mâini la lighean şi se roagă să nu dea gerul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite