Încep dările de seamă la Vama Stânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful instituţiei va trebui să explice cum au reuşit angajaţii să aducă ţigări de contrabandă în ţară. Şoferul Andrei Corneschi (39 de ani), singurul arestat, este acuzat că a stricat imaginea instituţiei şi a fost suspendat din funcţie pe durata anchetei.

Descinderile DIICOT la Vama Stânca Costeşti în cazul contrabandei cu ţigări din Republica Moldova au lovit în imaginea şi credibilitatea instituţiei vamale din România. Tocmai de aceea cazul va face obiectul unei anchete interne care s-ar putea finaliza cu demiteri la nivel înalt.
„Raportul procurorilor DIICOT Suceava, care au coordonat acţiunea, este foarte important în acest caz. Autoritatea Naţională a Vămilor va face verificări şi va lua măsuri dacă acestea se impun“, a declarat Liliana Barbu, purtător de cuvânt la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

Ionel Ungureanu, şeful Biroului Vamal Stânca Costeşti, va trebui să dea explicaţii superiorilor săi cu privire la mărfurile de contrabandă introduse în ţară sub nasul său şi transportate la Botoşani chiar cu maşina instituţiei. În funcţie de rezultatele anchetei interne, unele sancţiuni administrative sunt aşteptate şi în acest caz.

„Procurorii DIICOT Suceava au venit în vamă şi le-am pus la dispoziţie documentele solicitate. N-am fost audiat în acest caz pentru că nu am nicio legătură. Nu ştiam cu ce se ocupă unii angajaţi şi nu văd de ce aş fi tocmai eu tras la răspundere“, susţine Ionel Ungureanu, şeful Biroului Vamal Stânca Costeşti.

Şoferul, vinovat de toate relele

Chiar dacă jumătate dintre subordonaţii săi sunt urmăriţi penal în cazul contrabandei de la Stânca, Ungureanu crede că vina îi aparţine în exclusivitate şoferului instituţiei care a fost arestat pentru că transporta ţigările cu timbru de Republica Moldova chiar cu maşina instituţiei.
Vă asigur că este un caz izolat, iar vameşii nu au nicio legătură“, a mai spus şeful Biroului Vamal Stânca Costeşti. Acesta vrea să repare imaginea şifonată a instituţiei prin desfacerea contractului de muncă al lui Andrei Corneschi, singurul angajat al vămii arestat în acest caz.

15 ani în funcţie fără sancţiuni

Contractul de muncă al lui Andrei Corneschi va fi suspendat în perioada anchetei, după care şoferul va fi dat afară.
Acesta este angajat al Vămii Stânca Costeşti din anul 1996 pe post de şofer şi nu a fost niciodată sancţionat pentru abateri. Sarcina sa era să întreţină cele trei maşini ale vămii şi să transporte vameşii navetişti de la Botoşani la Biroul Vamal Stânca Costeşti.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite