Incendiu la o fabrică de cherestea aflată lângă o benzinărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii se află la fața locului (arhivă)
Pompierii se află la fața locului (arhivă)

O fabrică de cherestea din municipiul Toplița a fost cuprinsă de flăcări, miercuri dimineață, incendiul manifestându-se la o distanţă de aproximativ 15 metri de o benzinărie, informează Mediafax.

Fabrica se află la ieşirea din Topliţa către Reghin, în apropierea unei benzinării, iar incendiul a fost anunțat prin 112 în jurul orei 6.00, de către un bărbat care se afla în incinta centralei termice a fabricii în momentul izbucnirii acestuia.

El a declarat că flăcările au cuprins două hale de producție, două uscătoare și birourile fabricii de cherestea, afirmând că suprafața afectată de incendiu este de mai multe sute de metri pătrați.

„Acoperișul fabricii este din lemn uscat, izolat cu vată, peste care este pusă tablă, la exterior. Am văzut că arde, am încercat să sting focul cu un furtun cu apă care era prin apropiere și, după cinci minute, când am constatat că nu reușesc, am sunat la 112 și am chemat pompierii", a relatat acesta.

El a mai spus că incendiul este greu de stins, întrucât pompierii abia reușesc să stingă o zonă și alte focare izbucnesc în alte părți ale izolației acoperișului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, la intervenție s-au deplasat două echipaje de pompieri din Toplița cu două autospeciale, în sprijinul lor fiind trimiși voluntarii de la serviciul pentru situații de urgență din localitate, de la serviciul de intervenţie al comunei Ditrău, cu încă două autospeciale și volunatrii din Sărmaș, cu o autospecială de 10.000 de litri de apă.

La o primă estimare, pompierii care intervin spun că este vorba despre o suprafață incendiată de aproximativ 500 de metri pătrați care arde.

Fabrica de cherestea care arde este o proprietate privată.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite