În Botoşani, piaţa auto merge cu frâna pusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de maşini este plin de autoturisme, noi sau second hand, cu preţuri variate, dar clienţii lipsesc cu desăvârşire.

Sute de botoşăneni îşi scot în fiecare duminică maşinile personale la vânzare, însă le duc înapoi acasă. La Poligonul ACR, la ora nouă dimineaţă, curtea este plină de autoturisme, dar nimeni nu se laudă că ar fi făcut vreo tranzacţie.

De exemplu, o maşină la mâna a doua, de producţie germană şi cu numere de înmatriculare româneşti, este scoasă la vânzare între 1.500 şi 2.000 de euro, dar niciun cumpărător nu se opreşte pentru a bate palma cu proprietarul.

„Preţurile la maşini scad de la o săptămână la alta şi probabil că o să mai aştept“, a spus Viorel Pintilie, unul dintre puţinii clienţi din târg.

„Mă chinui de o lună cu un Mercedes“

Cele mai ieftine sunt Daciile, care se vând cu cel mult 1.000 de lei. Cel mai greu se vând maşinile scumpe, care sunt aduse aproape degeaba la târg în fiecare duminică.

Dacă anul trecut o limuzină de lux, full option, se vindea cu 15.000 de euro, acum preţul a scăzut la 10.000 de euro, negociabil, dar tot nu sunt clienţi. „Nu mai merge să aduci maşini scumpe decât la comandă. De o lună mă chinui să vând un Mercedes şi sunt dispus să-l dau cu cât l-am luat“, a declarat Daniel C., un botoşănean care se ocupă cu vânzarea de maşini second hand.

Principalul motiv pentru care nu se cumpără maşini este lipsa de bani a botoşănenilor. Faptul că piaţa auto este blocată o demonstrează şi scăderea constantă a numărului de înmatriculări.

Programul „Rabla“ pâlpâie

„Numărul de maşini aduse din străinătate, care vin pentru prima înmatriculare, a scăzut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datorită programului Rabla a crescut, dar nu semnificativ, doar numărul de înmatriculări la maşinile noi“, ne-a declarat comisarul Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Permise Conducere şi  Înmatriculare Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite