Botoşani: În septembrie, botoşănenii îşi fac concediul de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: În septembrie, botoşănenii îşi fac concediul de criză
Botoşani: În septembrie, botoşănenii îşi fac concediul de criză

Turiştii spun că au aşteptat până acum pentru a prinde cele mai ieftine oferte ale agenţiilor de turism pentru excursiile în ţară şi peste hotare.

Chiar şi în plină criză financiară, botoşănenii nu au ezitat să-şi petreacă câteva zile de concediu în ţară sau peste hotare. Cu toate acestea,  cei mai mulţi au ţinut cont şi  de agoniselile făcute de-a lungul anului, motiv pentru care au ales să meargă în vacanţă în extrasezon, când preţurile sunt mai mici.

„Mai mult ca oricând, anul acesta clienţii au fost interesaţi în primul rând de cât îi costă concediul şi de ofertele speciale. Majoritatea au preferat vacanţele cele mai ieftine. Pentru vacanţele în ţară, avem deja cu 20% mai multe solicitări pentru perioada de toamnă faţă de numărul cererilor pentru lunile de vară“, a declarat Ionel Rusu, agent de turism din Botoşani.

Cereri multe pentru străinătate

La mare căutare sunt în această toamnă ofertele last-minute. Unii clienţi au cerut chiar să fie puşi pe liste de aşteptare pentru a prinde o ofertă cât mai avantajoasă. „Foarte mulţi au întrebat de vacanţele last-minute. Am avut un grup de tineri care au aşteptat până au prins un preţ foarte bun pentru o plecare în Antalya“, a mai adăugat Ionel Rusu. Cu 300-400 de euro de familie, botoşănenii îşi petrec şapte zile de concediu în Bulgaria, Grecia sau chiar Turcia.

„Am găsit o ofertă în Bulgaria cu 300 de euro pentru două persoane la un hotel de patru stele. Este o ofertă foarte bună în comparaţie cu preţurile de la noi. Am preferat să merg în această lună deoarece preţurile sunt cu mult mai mici decât în iulie sau august“, ne-a spus Radu Humelnicu, inginer.

Marea, prima alegere

În ceea ce priveşte interesul pentru litoralul românesc, botoşănenii se arată interesaţi de ofertele din programele „O săptămână la mare“ şi „Litoralul pentru toţi“.  În toamnă, sunt solicitări mari pentru litoral, prin programul „O săptămână la mare“, dar şi „Litoralul pentru toţi“. Botoşănenii au aşteptat să vină toamna şi pentru „Decada balneară“. „Am avut vechi clienţi care au renunţat să plece în concediu în tipul sezonului, când veneau de obicei, şi au solicitat ofertele pentru luna septembrie. Chiar am rămas surprins. Mi-au spus că preferă să mai pună un ban deoparte din cauza crizei. Vorbesc de oameni care nu se uitau la bani în anii trecuţi“, a precizat reprezentantul agenţiei de turism.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite