Îmbolnăviţi subit înainte de vaccinarea antiporcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 14 mii de doze de vaccin antiporcină sunt nefolosite
Aproape 14 mii de doze de vaccin antiporcină sunt nefolosite

Doar 300 de persoane au fost vaccinate într-o săptămână. Mii de poliţişti, medici şi funcţionari publici refuză vaccinarea pe motiv că sunt răciţi. În următoarea săptămână, medicii vor trebui să vaccineze ca pe front câte 2000 de persoane pe zi.  

Prima săptămână de imunizarea a bugetarilor din linia întâi a fost un eşec pentru autorităţile sanitare. Lipsa de informaţii, teama de posibilele efecte negative dar şi numărul mare de persoane care suferă de viroze respiratorii a făcut ca doar 300 de persoane să fie vaccinate în decurs de o săptămână.

67 din cei peste 500 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU)  au fost imunizaţi împotriva gripei porcine. Mulţi dintre aceştia aufost de acord cu vaccinare la ,,sugestia,, şefului inspectoratului care a dat un exemplu de curaj şi a fost prima persoană vaccinată.

Doar 20 din cei peste 800 de poliţişti au fost de acord cu vaccinarea. Mai bine de jumătate dintre aceştia în frunte cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) au acuzat afecţiuni şi viroze respiratorii şi, ca atare, nu au putut fi imunizaţi. Reticenţi faţă de vaccin au fost şi poliţiştii de frontieră. Doar 23 din cei peste 1000 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră au fost vaccinaţi săptămâna aceasta. La fel de rău stau lucurile şi la Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei(IJJ)  unde doar 15% din cei peste 300 de angajaţi au fost imunizaţi

Citiţi mai multe vineri în Adevărul de seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite