Iar au dispărut buletine de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la primul tur de scrutin pentru noul preşedinte al ţării, la Botoşani au ajuns cu peste 3000 de buletine de vot mai puţin, pentru turul doi, numărul buletinelor lipsă se ridică la 1071 de buletine.

În urma numării buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, de către angajaţii Prefecturii, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Botoşani a precizat că lipsesc 1071 de buletine.

"Această lipsă este din cauza faptului că în momentul în care s-au trimis buletinele de vot s-au măsurat prin cântărire, iar la noi s-au măsurat prin numărare, ceea ce a dus la o diferenţă de buletine de vot. În ce priveşte pregătirile, noi suntem pregătiţi, am pregătit toate materialele necesare care vor fi distribuite secţiilor de votare, începând de vineri, şi considerăm că turul doi se va desfăşura în condiţii corespunzatoare şi nu vor fi probleme", a declarat judecătorul Lilioara Toporăscu, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Botoşani.

Potrivit reprezentaţilor Biroului Electoral Judeţean, procesul de vot nu va fi afectat de lipsa acestor buletine pentru că numărul acestora este cu 10% mai mare decăt numărul persoanelor cu drept de vot din judeţ.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite