INTERVIU Valeriu Bordeianu: „Obiectivul meu este să ajungem pe primul loc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de un deceniu, Valeriu Bordeanu s-a întors acasă, la Botoşani. Fotbalistul a evoluat la Steaua, Rapid, Dinamo, Universitatea Craiova şi Unirea Urziceni. El este noul antrenor secund al FC Botoşani.

„ADS“: Cum te-ai adaptat la FC Botoşani?
Valeriu Bordeanu: Trecerea nu a fost prea uşoară, chiar uitându-mă la foştii mei colegi, la echipa Dinamo, în prima etapă chiar am simţit un gol în stomac. Îmi dau seama că e o schimbare, dar trebuie să mă adaptez cât mai repede.

Regreţi alegerea?
Nu, nu regret pentru că am foarte multe lucruri de învăţat. Eu sunt şi antrenor secund şi chiar îmi place cum jucătorii răspund la antrenament, la comenzile mele.

Este presiunea mai mică în nordul Moldovei decât în Capitală?
De unde am plecat trebuia să îmi fac doar treaba, aici trebuie să fiu şi un exemplu, eu trebuie să fac cel mai bine, să le explic exact ce trebuie, ca antrenor secund. Presiunea e mult mai mare, iar în cazul în care vom avea şi meciuri mai proaste îmi dau seama că o să se spargă foarte multe în capul meu, dar îmi asum această responsabilitate.

Cum reuşeşti să împaci ambele roluri?
Am foarte mare poftă de muncă şi chiar mă simt bine în ambele roluri. Pentru mine e o premieră să fiu şi antrenor secund, acesta e şi unul dintre motivele pentru care am ales Botoşaniul. Am de învăţat, eu vreau să fac o carieră din antrenorat şi să mă specializez, vreau să fac chiar şi câteva cursuri.

După ce ai anunţat că vii la Botoşani ai avut oferte de pe prima scenă fotbalistică. Nu crezi că te-ai grăbit?
Ca fotbalist am avut cam tot ce mi-am propus, în afară de o convocare la echipa naţională. Cel puţin, ultimul eşec, cu finala Cupei României pierdute a durut, am jucat la echipe mari precum Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, dar şi la echipe mici. În momentul în care am ajuns la Botoşani şi am început antrenamentele, au mai sunat două echipe, dar am refuzat pentru că îmi doresc să fac chiar ceea ce fac acum.

Ce obiectiv ai?
Să ajungem pe primul loc. Am dobândit cultul performanţei şi vreau să îl menţin, să fie mereu pe primul loc.

Ai şi o dată limită până când să îndeplineşti obiectivul acesta?
Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar îmi dau seama că este foarte greu. Am văzut şi simt diferenţa de organizare, de condiţii, diferenţa de la liga 1 la liga 2. Mai ales că şi Popescu, antrenorul principal, ştie ce înseamnă condiţii pentru un fotbalist.

Toată lumea se întreabă pe ce post va juca Vali Bordeanu
Asta decide antrenorul în primul rând şi, dacă voi găsi un post în care să mă simt bine, voi sugera, dar antrenorul decide. Eu aş juca orice, numai să fie în folosul echipei, asta mai puţin contează. Gloria personală nu mai e de actualitate.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite