Director de şcoală cu 4,35 la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petronela Zaharia( 32 ani) predă limbile străine elevilor care învaţă la Şcoala generală din localitatea Dimăcheni.  Profesoara este o veterană a examenului de titularizare pe care nu a reuşit să îl ia în ultimii patru ani. Acum a depus contestaţie ca să îşi păstreze măcar postul de profesor suplinitor la şcoala pe care o conduce din toamnă. 

Citeşte şi:

Culmea prostiei: O suplinitoare de franceză a picat titularizarea pentru că a făcut planul de lecţie despre ea

De opt ani, Petronela Zaharia  îi învaţă limbile străine elevii Şcolii generale din localitatea Dimăcheni. Chiar dacă a terminat doar liceul şi cursurile la distanţă ale unei facultăţi private, tânăra profesoară sustine că ştie bine limba lui Voltaire, ba chiar şi pe cea a lui Shakespeare, astfel că îi poate învăţa şi pe copiii din sat câte ceva.  Unii ştiu să numere şi să salute frumos pe uliţele satului în limbi oricum străine sătenilor.  Alţii, ce-i drept puţini la număr, au f[cut chiar performanta ,, Avem copii buni care au intrat la licee unde studiaza limbile straine,, a spus profesoara. 

Vezi ce notă ai luat la examen!

Ambiţioasă peste măsură şi dornică să scape de statutul de suplinitor, Petronela este o veterenă a examenului de titularizare pe care a reuşit doar să îl pice cu brio în ultimii patru ani. „ Nu am reuşit să iau examenul , chiar dacă m-am pregătit. Am fost mereu discriminată pentru că am făcut facultatea la Spiru Haret", a mai spus profesoare care a picat şi anul acesta examenul cu nota  4,35.

Citeşte şi:

Elevii botoşăneni şi-au depăşit dascălii: Procentul de promovabilitate la Bac este dublu faţă de cel de la titularizare

De această dată, dascălul recunoaşte cu zâmbetul pe buze că nu s-a prea omorât cu învăţatul pentru examen. Treburile legate de administrarea şcolii din localitatea Dimăcheni, dar şi obligaţiile de mamă a trei copii , au făcut-o, spune ea, să piardă şi titularizarea din acest an cu o medie de 4,35. „  Nu am avut timp de învăţat pentru că am avut treabă multă la şcoală cu finalul de an iar acasă mă aşteptau şi trei copii. Am scris şi eu cât am ştiut", a spus tânăra care speră ca recorectarea lucrării la contestaţie să îi aducă o notă de cinci ca să îşi poată păstra măcar locul de proferor suplinitor .

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite