Botoşani: Hala de carne goală (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Hala de carne goală (GALERIE FOTO)
Botoşani: Hala de carne goală (GALERIE FOTO)

După neregulile descoperite de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, botoşănenii nu se mai înghesuie să cumpere carne din hală 

În urmă cu două săptămâni, abia reuşeai să te strecori prin mulţimea de oameni veniţi să îşi facă cumpărăturile în hala de carne. Astăzi, hala de carne pare pustie şi puţinii cumpărători care mai trec prin faţa lăzilor frigorifice doar privesc. Nimeni nu mai cumpără carne din cauza comercianţilor care nu respectă normele de depozitare şi comercializare a cărnii. Acest lucru l-au constatat şi lucrătorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilro, care, săptămâna aceasta au oprit de la comercializare aproape 100 de kilograme de carne de pasăre ce nu era depozitată corespunzător.

"Am verificat pieţe din Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Flămânzi. La 14 operatori economici am găsit nereguli. 10 au fost sancţionaţi contravenţional, iar 4 au primit avertismente", a precizat Alexandru Zarug, comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Printre neregulile constatate se numără şă lipsa elementelor de informare. Comercializarea de pulpe vrac se făcea fără etichete care să precizeze producătorul şi condiţiile de depozitare. În urma verificărilor, au fost oprite de la comercializare 70 de kilograme de pulpe, până când operatorul economic intră în legalitate. Alte 10 kilograme de carne de pasăre au fost distruse, întrucât produsul era decongelat. Cuantumul amenzilor a fost de 36000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite