Guvernul a alocat peste un million de lei pentru subvenţionarea căldurii centralizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administrației și Internelor a alocat săptămâna trecută 1,3 milioane de lei, reprezentând o parte din subvenția pentru producerea energiei termice furnizate populației în sistem centralizat, corespunzătoare anului 2011.

Lista cu cele 22 de județe beneficiare a fost publicată miercuri, 24 august, în Monitorul Oficial, suma repartizată botoșănenilor fiind depășită doar de alocările aferente județului Iași.

Banii trimiși reprezintă a doua tranșă din fondurile menite să compenseze, în acest an, creșterea prețurilor la combustibilul utilizat pentru producerea agentului termic destinat populației, subvenția guvernamentală fiind astfel acordată în proporție de peste 70%.

Reprezentanţii Modern Calor susţin că în anii următori creșterea prețurilor la combustibil va fi suportată, fără probleme de către operator. Aceasta pentru că piederile din rețeaua de transport a energiei termice au fost reduse cu circa 60%, în comparație cu 2005, societatea reducând totodată o întreagă altă serie de costuri, inclusiv cele salariale. Astfel, anunțata eliminare a subvenției nu va afecta prețul plătit de populație pentru agentul termic.

"Vrem să-i asigurăm pe clienții noștri că, alături de noi, nu vor avea probleme în asigurarea apei calde și a încălzirii locuințelor. Investițiile care se fac în sistemul de termoficare, precum și măsurile luate de noi în ultimii ani, ne permit să furnizăm agent termic în condiții avantajoase. Și mă refer atât la prețul gigacaloriei, care a scăzut și sperăm ca în perioada următoare să scadă și mai mult, cât și la calitatea serviciilor, pe care o dorim a fi cât mai bună.", a declarat Ion Diconu, directorul general al Modern Calor Botoșani.   

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite