Botoşani: E.On vrea să tragă heblul la Apa Grup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii riscă să rămână fără apă curentă din cauză că E.On Moldova intenţionează să întrerupă în zilele următoare curentul electric la SC Apa Grup SA. Societatea a fost somată

Botoşănenii riscă să rămână fără apă curentă din cauză că E.On Moldova intenţionează să întrerupă în zilele următoare curentul electric la SC Apa Grup SA. Societatea a fost somată de către oficialii E.On să-şi plătească facturile restante, în valoare totală de 2 milioane de lei.

Singurul furnizor de apă din judeţ se află însă într-o situaţie financiară falimentară, cu datorii de milioane de lei şi conturile bancare blocate. În schimb, Apa Grup are de încasat 5 milioane de lei de la SC Termica SA. „Ne puneam mare speranţă în datoriile pe care le aveam şi noi de încasat de la Termica. N-am reuşit până azi să încasăm o sumă mai consistentă. Acum ne-am trezit cu preaviz de la E.On. Vom încerca să discutăm cu ei să ne reeşaloneze datoriile. Tot judeţul ar rămâne fără apă curentă dacă ne taie curentul la staţiile de pompare“, a declarat Marcel Georgescu, directorul general de la Apa Grup.

Cei de la Termica recunosc că au datorii către furnizorul de apă, însă spun că nici ei nu au bani să le plătească. „Noi încercăm să plătim conform graficului, dar suntem într-o mică întârziere pentru că n-am primit bani suficienţi de la bugetul local. Ca peste tot, este criză şi ne confruntăm şi noi cu aceleaşi probleme“, a replicat Ioan Diaconu, directorul SC Termica SA.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite