Griviţa, locul unde se termină civilizaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Griviţa seamănă de jumătate de an cu un câmp de bătălie părăsit, fiind brăzdat în lung şi-n lat de tranşee. Lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare s-au oprit de mult, iar oamenii se plâng că şantierul le-a adus numai necazuri.

„Au lăsat destupate căminele şi toată iarna am avut abur pe casa scării. S-a stricat toată tencuiala şi a apărut mucegai şi igrasie. Nu putem să stăm în aceste condiţii cu copii mici. Nici aerisire nu am putut face până zilele trecute“, spune revoltată Cătălina Rotariu.

Firma suceveană Test Prima, care se ocupă de lucrări, a astupat în pripă şanţurile şi a anunţat că nu va mai mişca un deget până când primăria nu îi va deconta ce a lucrat până acum. Muncitorii  au lăsat în urmă străzi sparte şi reţele avariate. „Au venit de două zile şi au astupat toate şanturile, însă avariile la reţelele de apă rece nu le-au remediat. Ei pun borduri şi pe noi ne lasă tot în mocirlă“, a declarat Margareta Giurgiu.

Şefii oraşului cer constructorilor şi locuitorilor să mai aibă răbdare. „Avem o Ordonanţă de Guvern care prevede faptul că decontarea se poate face numai între 24 şi 30 ale lunii. Dat fiind faptul că au venit cu o oarecare întârziere cu facturile s-a ajuns la această situaţie“, a explicat viceprimarul Cătălin Alexa.
Potrivit contractului, firma care execută lucrările mai are la dispoziţie o lună pentru a finaliza ceea ce a început, după care va fi penalizată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite