Gripa porcină a intrat în Penitenciarul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gardian şi doi deţinuţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Alte 12 persoane private de libertate prezintă simptome ale bolii şi sunt sub tratament.

Institutul Cantacuzino a confirmat zilele trecute  prezenţa virusului A H1N1 la doi deţinuţi şi la unul dintre paznicii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Botoşani. La începutul săptămânii trecute, cei trei acuzau dureri de cap, stări de vomă şi temperatură ridicată şi au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase.

Celulele în care au stat cei doi deţinuţi au fost dezinfectate, iar colegii de cameră sunt ţinuţi sub observaţie. Toţi au intrat în contact cu bolnavii. Aveau stări febrile, ameţeli, cefalee şi acuzau dureri abdominale“, a spus Ecaterina Chihaia, şef la Sanepid. Deţinuţii sunt ţinuţi sub supraveghere cu suspciune de gripă porcină şi primesc tratamet. Între timp, medicii le-au recoltat probe pe care le-au trimis la laborator pentru analize.

„Am luat măsura legală de izolare a camerelor din zonă, iar situaţia este sub control. La nivelul instituţiei nu se impun alte  măsuri şi nici carantina“, a spus Iulian Dărângă, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Mai puţin de jumătate dintre angajaţii închisorii şi persoanele private de  libertate au acceptat să se vaccineze împotriva  gripei noi. O persoană a murit, iar 600 au contactat virusul A H1N1 în ultima lună. Majoritatea bolnavilor sunt elevi şi cadre medicale.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite