Gospodării făcute scrum la Botoşani din neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbători cu foc
Sărbători cu foc

Locuinţele, furajele sau autoturismele a nouă botoşăneni s-au făcut scrum din cauză căproprietarii nu şi-au luat măsurile minime protejare a avutului personal.

Locuinţele, furajele sau autoturismele a nouă botoşăneni din Ştiubieni, Teioasa (oraşul Darabani), Slobozia (comuna Cordăreni), Truşeşti, Flondora (comuna Manoleasa), Cordun (oraşul Flămânzi), Străteni (comuna Lozna), Scutari (comuna Mileanca) şi Brehueşti (comuna Vlădeni) au luat foc în zilele de 23, 24, 25 şi 26 decembrie

. Asta ca urmare a utilizării instalaţiilor electrice sau a sistemelor de încălzire cu defecţiuni sau improvizaţii, coşurilor de fum deteriorate sau necurăţate de funingine, dar şi a jocului copiilor cu focul. Pentru stingerea celor nouă incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit 70 de pompieri şi 9 membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Pagubele materiale au fost estimate la peste 80.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs la locuinţa Elenei U., din satul Străteni, comuna Lozna. I.S.U. Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului duminică, 25 decembrie 2011, în jurul orei 19.30. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei, dar şi în interiorul clădirii. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 12 pompieri şi 2 membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comuna, mai bine de patru ore. Flăcările au distrus acoperişul casei, opt uşi din lemn, cinci ferestre, aparatura electrocasnică şi mobilierul din bucătărie şi un dormitor, pagubele fiind estimate la cca. 30.000 lei.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost generat cel mai probabil de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.  S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 100.000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite