George Enescu, omogiat la Liveni de tinerii muzicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

130 de ani de la naşterea marelui muzician vor fi marcaţi duminică la Casa Memorială din Liveni prin concerte de muzică clasică susţinute de tineri absolvenţi ai Conservatorului din Cluj şi Iaşi. Acţiunea este un preambul al Festivalului Enescu, care începe luna viitoare.

Asociaţia  Culturală "George Enescu" Botoşani a pegătit un program muzical cu cvartetul String, format din tineri absolvenţi ai Conservatorului din Iaşi şi Cluj.

În timpul recitalului,  publicul va putea urmări lucrările de grafică inspirate din viaţa şi activitatea celebrului compozitor organizate într-o expoziţie semnată de artistul plastic Constanţa Abălaşei Donosă din Brăila. Din program fac parte  lucrări aparţinând lui G. Enescu, J.S Bach, F. Kreisler sau Bela Bartok." Dorim ca spectacolul să fie un preambul la manifestările incluse în tradiţionalul Festival Internaţional de Muzică "George Enescu" care va avea loc în luna septembrie, festival care îşi propune descoperirea tinerelor talente"a spus Ion Ilie, directorul Centrul Judeţean de Creaţie Botoşani.

Spectacolul intitulat "Omagiu lui Enescu" va avea loc duminică seară, la ora 19.00, la Casa Memorială de la Liveni.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite