Garda Financiară botoșăneană, decimată la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci dintre cei mai importanţi comisari botoşăneni au picat evaluarea profesională şi riscă disponibilizarea. Printre cei respinşi se află şi Laur Nechita, fostul şef al instituţiei, care crede că examenul a fost măsluit şi va depune contestaţie.

Doar zece dintre cei 15 angajaţi ai Gărzii Financiare Botoşani au fost declaraţi admişi la examenul de evaluare profesională organizat vineri la Palatul de Finanţe din Suceava. Cinci comisari importanţi ai instituţiei nu au reuşit să treacă de a doua probă a concursului care a constat într-un interviu.

Pe lista picaţilor se numără şi fostul subprefect de Botoşani, Daniel Moruzi, fostul şef al Gărzii Financiare, comisarul-şef Laur Nechita, precum şi alţi trei comisari importanţi ai instituţiei: Petrica Ostin (38 de puncte), Dragoş Budeanu (39 de puncte) şi Nelu Nechita (40 de puncte). Conform regulamentului, ei aveau nevoie de minim 50 de puncte pentru a fi declaraţi admişi. Toţi au depus contestaţii la Comisariatul General al Gărzii Financiare de la Bucureşti pentru că sunt ameninţaţi cu disponibilizarea.

Disponibilizările, după contestaţii

Primul care a anunţat că va depune contestaţie este comisarul-şef Laur Nechita, care a obţinut doar 39 de puncte la testarea profesională.  Fostul şef al Gărzii Financiare Botoşani lasă să se înţeleagă că examenul a fost măsluit. „Nu a fost un examen greu. Mi-am calculat nota şi trebuia să primesc minim 8. Probabil aşa s-a dorit, să fiu respins, ca şi ceilalţi colegi“, a spus Nechita. La note mari se aşteptau  şi ceilalţi patru candidaţi respinşi pe care îi paşte acum disponibilizarea. Toţi susţin că trebuiau să primească un punctaj „ de trecere“ mai ales că proba scrisă, pe care au susţinut-o acum o săptămână,  au trecut-o cu brio.

 Unul dintre cei mai vechi comisari ai Gărzii Financiare Botoşani a ales pensionarea anticipată, începând cu 1 septembrie, ca să scape de emoţiile examenului. „Vor pleca acasă cei care au notele cele mai mici. Evident, este aşteptat rezultatul contestaţiilor după care se vor face listele de disponibilizări“, a spus Cornel Mihai, comisarul şef al Gărzii Financiare Botoşani. Peste câteva zile şi angajaţii MAI vor trece prin febra examenelor de care depinde locul lor de muncă.

În urma evaluărilor profesionale, 11 angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi 40 de la Frontieră vor fi disponibilizaţi. Doar pompierii scapă de examene pentru că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu se vor face disponibilizări.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite