Botoşani: Maşinile de maxi-taxi îngreunează circulaţia ( GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de maxi-taxi opresc pentru orice client chiar dacă nu este staţie amenjată

Şoferii de maxi taxi circulă după propriul cod rutier încă de la plecarea în cursă. Din orice capăt de linie, maşinile pleacă încet, cu 20 de kilometri pe oră, pentru a ridica cât mai mulţi clienţi. Mersul melcului ia sfârşit abia după prima intersecţie mai mare unde circulaţia nu permite o viteza de deplasare scăzută.

“Merg aştia prin Cătămărăşti Deal atât de încet încât oamenii ar putea să se urce din mers. Acolo este ieşirea spre Dorohoi iar zona este foarte tranzitată. Aceşti şoferi de maxi taxi nu fac decât să încurce şi mai rău.” a declarat Florin Istrate, botoşănean ce locuieşte în zonă.
După ce intră pe arterele principale ale oraşului, şoferii de maxi-taxi tot după propriul cod rutier circulă. Deşi în oraş au fost amenajatae staţii speciale pentru acest mijloc de transport în comun, alveolele nu sunt folosite deloc. Şoferii opresc în mijlocul străzii sau unde au client spre exasperarea celorlati participanţi la trafic.

“Cel mai frumos este la prânz, când e aglomeraţie iar şoferii de maxi-taxi opresc unde au chef şi dau pe avarii. Îşi ridică clienţii sau aşteaptă să coboare după care avaria dispare şi îşi continuă drumul. Trec şi maşinile de circulatie pe lângă ei însă nu păţesc nimic.” a declarat Marian Tănase.
Deşi administratorii firmelor de transport în regim maxi-taxi sunt din ce în ce mai severi pentru a face faţă concurenţei şi numărului tot mai mic de călători, şoferii nu renunţa la practicile ce conduc la aglomerarea traficului rutier.

“ Am aplicat mai multe sancţiuni celor care nu respectă graficul. Doar în ultimele două săptămâni am sancţionat opt şoferi pentru abateri. În perioada următoare voi înfiinţa un dispecerat ca să pot urmări toate maşinile de pe traseu pe care le voi echipa cu aparate GPS şi aparate de taxare. Din acel moment sper ca aceste probleme să dispară.” a declarat Dumitru Bălan, administratorul unei firme de maxi-taxi.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite